Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii Olimpiadei de iarnă din 2022 au recunoscut că amânarea JO de la Tokyo îi pune 'într-o situaţie specială'

jocuri olimpice

Organizatorii Olimpiadei de iarnă ediţia 2022 de la Beijing au recunoscut miercuri că amânarea cu un an a JO de vară de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, îi pune "într-o situaţie specială", informează AFP.

"Noile date ale Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo ne fac să ne confruntăm cu o situaţie specială, în condiţiile în care Jocurile de vară şi cele de iarnă vor avea loc într-un interval de o jumătate de an", a explicat un responsabil al Comitetului de organizare a JO 2022, potrivit Agerpres.ro.

Vezi și: ATENŢIE! Guvernul a schimbat regimul stării de urgență: Creştere uriaşă a amenzilor, transparența decizională e suspendată

"Vom face un studiu detaliat al impactului acestor noi date pentru Jocurile 2022 de la Beijing", a adăugat oficialul chinez, într-o declaraţie acordată agenţiei Xinhua.

"Până atunci, suntem într-o comunicare strânsă cu CIO şi cu familia olimpică, pentru a gestiona situaţia şi a continua pregătirea Jocurilor la toate nivelurile", a mai spus responsabilul Comitetului de organizare.

Luni, organizatorii JO 2020 de la Tokyo au anunţat că evenimentul, programat între 24 iulie şi 9 august 2020, va avea loc cu o întârziere de un an fără o zi, în perioada 23 iulie - 8 august 2021, în timp ce Jocurile Paralimpice se vor desfăşura între 24 august şi 5 septembrie 2021.

Citește și: Testarea aleatorie a populației, esențială în combaterea COVID-19: De ce asimptomaticii joacă un rol-cheie în răspândirea infecțiilor / STUDIU

Startul următoarelor Jocuri Olimpice de iarnă este prevăzut pe 4 februarie 2022, o derulare inedită a două Olimpiade într-un interval de şase luni, de la alternanţa între JO de iarnă şi cele de vară, începând cu ediţia de la Lillehammer, în 1994.

China, ţara în care a debutat epidemia de Covid-19 la finele lunii decembrie şi care a înregistrat până în prezent 81.518 cazuri de infectare şi 3.305 decese, a asigurat că pregătirile pentru JO 2022 sunt în grafic, în ciuda crizei generate de noul coronavirus, care a oprit activitatea în această ţară timp de mai multe săptămâni.

Prin organizarea JO 2022, Beijingul va deveni primul oraş din istorie care va găzdui atât Jocurile Olimpice de vară (2008) cât şi pe cele de iarnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.