Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orgoliile SUA au aruncat omenirea pe calea distrugerii: Duminică Iranul începe programul de îmbogățire a uraniului peste limitele admise

paginaderusia.ro
arma nucleara

SUA au anunţat vineri că au cerut o reuniune extraordinară a consiliului guvernatorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) pentru a dezbate derogările de la acordul nuclear din 2015 anunţate de Iran, care a indicat că este pe cale să depăşească limita impusă rezervelor sale de uraniu îmbogăţit, transmit Reuters şi AFP.

Potrivit unor diplomaţi citaţi de Reuters, reuniunea ar putea avea loc miercurea viitoare, potrivit Agerpres.

Citește și: Cristi Danileț, propunere BOMBĂ după decizia CCR - Judecătorul CERE ELIMINAREA prevederii privind judecătorii specializați pe corupție din lege

Miercuri, Iranul a anunţat că începând de duminică îşi va pune în aplicare ameninţarea de îmbogăţire a uraniului la un nivel superior limitei de 3,67% fixate prin acordul internaţional privind programul său nuclear. Decizia este legată de faptul că celelalte părţi semnatare ale acordului nu respectă integralitatea angajamentelor asumate faţă de Iran, a indicat preşedintele Hassan Rouhani.

Citeşte şi: Se taie în carne vie în PNL: EXCLUDERI pe bandă rulantă într-o filială importantă

La un an după retragerea SUA din acordul de la Viena, Teheranul a anunţat pe 8 mai că a decis să nu mai respecte două limite la care consimţise: un plafon de 300 kg pentru rezervele de uraniu îmbogăţit (UF6) şi unul de 130 tone pentru rezervele de apă grea. În aceeaşi zi, Teheranul a dat un ultimatum de 60 de zile statelor încă părţi ale acordului pentru a-l ajuta să evite sancţiunile americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.