Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OROARE în Republica Moldova: Un om de afaceri apropiat de Vlad Plahotniuc s-a ÎMPUȘCAT în cap

pistol

Omul de afaceri Iurii Luncașu, persoană de încredere a politicianului moldovean Vlad Plahotniuc, și-a pierdut viața după ce s-ar fi împușcat în cap, informația fiind confirmată pentru site-ul UNIMEDIA de către ofițerul de presă al IP. Chișinău, Natalia Stati, conform Mediafax.

Citește și: BREAKING Trei dintre victimele atacului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca sunt în comă

"Apelul a fost înregistrat la ora 20:07 (sâmbătă, n.red). Un bărbat a sunat la 112 și a menționat că pe traseul R-6, se află o persoană împușcată în regiunea capului. Potrivit declarațiilor, Luncașu s-ar fi împușcat din arma personală în regiunea capului și în urma leziunilor corporale primite a decedat la fața locului", a transmis Stati.

"Fiind audiat, cel care a sunat la poliție, a declarat că activează în calitate de șofer al victimei și la 17.08.2019, aproximativ la ora 19:00, a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută".

"La un moment dat, Luncașu Iurie, i-a cerut șoferului să oprească automobilul în câmp, unde s-a împușcat din arma sa persoanlă, pe care o deține legal”, a mai precizat ofițerul de presă.

Potrivit site-ului noi.md, victima a lăsat un bilet cu următorul conținut: "Căsuță albă am cumpărat în 2017 am fost investitor".

Cazul este cercetat de IP. Buiucani.

În 2014, Rise Moldova a publicat mai multe fotografii în care Luncaşu era surprins însoţindu-l pe Vladimir Plahotniuc la Sciez, Franţa. Luncaşu era fondator la mai multe companii: „Denir Lux”, „GB&CO”, „Primrof Construct” sau „Acvilin-Grup”, cu afaceri în domeniul construcţiilor sau ţigărilor. Împreună cu membrii familiei, el deţine mai multe case şi apartamente în capitală.

Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova, este acuzat de numeroase fapte corupție în Republica Moldova, dar și în Rusia, inclusiv de organizarea grupării criminale și participarea la aceasta, dar și spălare de bani. Potrivit autorităților, Plahotniuc a fugit în Statele Unite pentru a scăpa de anchete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.