Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OSCE organizează o reuniune extraordinară privind conflictul din Nagorno-Karabah

Preparations for OSCE Ministerial Council in Sofia

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) organizează marţi după-amiază, la Viena, o reuniune pentru a lua în discuţie conflictul regional dintre Azerbaidjan şi Armenia în regiunea disputată Nagorno-Karabah, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Ministerul de externe albanez, care prezidează în prezent OSCE, a scris pe Twitter că cele 57 de state membre ale organizaţiei vor primi o informare cu privire la situaţia actuală de la diplomatul polonez Andrzej Kasprzyk, trimisul special al OSCE pentru conflictul din regiunea Nagorno-Karabah. Reuniunea diplomaţilor OSCE va avea loc cu uşile închise.

Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah, regiune din interiorul teritoriului azer, dar populată majoritar de etnici armeni. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, în mod frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.

Conflictul a cauzat îngrijorarea Occidentului inclusiv pentru că ar putea spori instabilitatea în Caucazul de Sud, zonă ce serveşte drept coridor pentru conductele de ţiţei şi gaz către pieţele mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.