Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oslo impune noi restricţii şi extinde purtarea măştii în toate locurile publice închise

Video Blocks
Norvegia

Primăria capitalei norvegiene Oslo, care se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2, a prezentat luni noi restricţii, extinzând în special purtarea obligatorie a măştii în toate locurile publice închise în care distanţarea fizică nu este posibilă, potrivit AFP.

Municipalitatea recomandă de asemenea să nu existe contacte sociale cu mai mult de zece persoane pe săptămână - în afara locuinţei, şcolilor şi creşelor - şi interzice adunările publice de peste 20 de persoane în spaţii închise faţă de plafonul actual de 50 de persoane, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Barurile, deja constrânse să-şi suspende activitatea la miezul nopţii, nu vor mai putea accepta noi clienţi după ora 22:00 (20:00 GMT).

"Cifrele ne arată că infecţiile sunt în creştere în prezent în Oslo, deşi aici au fost luate măsurile cele mai severe din Norvegia", a indicat primarul Raymond Johansen într-o conferinţă de presă. "Asta mă îngrijorează", a spus el.

În timp ce aproximativ 300 de noi cazuri săptămânale erau înregistrate în oraşul cu 700.000 de locuitori în septembrie, numărul de contaminări a depăşit 425 săptămâna trecută.

Autorităţile atribuie această creştere în mare parte lucrătorilor veniţi din ţările cele mai sever afectate de COVID-19 precum Polonia.

Citește și: Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

Noile măsuri vor intra în vigoare joi, începând de la 12:00 (10:00 GMT).

Purtarea măştii este deja obligatorie în transporturile publice ale oraşului când distanţa de un metru între pasageri nu poate fi respectată. Această măsură va fi generalizată de asemenea în interiorul restaurantelor.

Johansen a mai insistat asupra necesităţii de a se recurge la telemuncă atunci când este posibil.

Dacă Norvegia rămâne relativ puţin afectată de pandemia de COVID-19 faţă de alte ţări europene, guvernul norvegia s-a văzut constrâns să anunţe noi restricţii luni, de la 16:00.

Potrivit ultimelor cifre ale Centrului european de prevenţie şi control al bolilor (ECDC), Norvegia a înregistrat 37,7 cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 la 100.000 de locuitori în cursul ultimelor două săptămâni, acesta fiind totuşi numărul cel mai scăzut în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.