Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OTP Bank lucrează la cel puţin o achiziţie importantă, şi de asemenea, intenţionează să intre pe o nouă piaţă

OTP Bank
OTP Bank

Grupul bancar ungar OTP Bank lucrează la cel puţin o achiziţie importantă, şi de asemenea, intenţionează să intre pe o nouă piaţă, a declarat joi, pentru Reuters, directorul general de la OTP, Sandor Csanyi, potrivit Agerpres.

În ultimii ani OTP a cumpărat mai multe bănci din Balcani şi chiar dacă activele sale rămân modeste, de aproximativ 50 de miliarde de euro, banca ungară se numără printre cele mai profitabile bănci din Europa, cu un profit net de peste un miliard de euro.

"Capacitatea noastră de a face achiziţii s-a extins. Întrebarea este cum să o folosim cel mai bine", a declarat Sandor Csanyi pentru Reuters. "Profitul ne permite să gândim la scară mare. Sfera noastră de interes include bănci pentru care odată aveam un profit insuficient pentru ca să ne gândim la ele", a adăugat Sandor Csanyi.

În prezent OTP are rezerve de lichidităţi de 6,6 miliarde euro, în scădere faţă de 7,8 miliarde euro la finele lui 2018 şi 8,3 miliarde euro în 2017, după ce a preluat mai multe bănci din Balcani care au aparţinut grupului francez Societe Generale.

Citește și: Cristian Tudor Popescu a explodat la adresa lui Moise Guran: Capacitate intelectuală scăzută

Csanyi nu a dezvăluit care este noua piaţă care a intrat în vizorul OTP, spunând doar că este "la frontiera estică" a Europei Centrale şi de Est, dar nu este vorba de Turcia, unde băncile locale sunt în continuare dincolo de mijloacele OTP. Cu toate acestea, Csanyi a subliniat că vede un potenţial de creştere în Ucraina, unde OTP are o poziţie bună, deoarece a decis să rămână pe această piaţă volatilă în pofida conflictului cu Rusia, o altă piaţă ţintă pentru OTP.

Potrivit informaţiilor care circulă în prezent în mass media din România, OTP şi Intesa au ajuns în ultima etapă a cursei pentru preluarea Garanti Bank România. Sursele din mediul bancar susţin că valoarea tranzacţiei ar putea depăşi 400 milioane de euro.

OTP Bank România, subsidiara a OTP Group, este prezentă de 15 ani pe piaţa locală şi în prezent ocupă locul nouă, după active, în topul celor mai mari bănci locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.