Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OUG pe anticipate? Reacția premierului Orban: 'Este nevoie de o adaptare a legislaţiei pentru a avea reguli concrete'

Ludovic Orban

Guvernul ar putea adopta o ordonanță de urgență pentru organizarea alegerilor anticipate, susțin surse politice. Executivul ar lua această decizie, deoarece în cazul demiterii prin moțiune de cenzură, nu ar mai putea emite OUG pe această temă, fiind un Guvern interimar. Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă pentru a avea prevederi clare în cazul alegerilor anticipate.

„Există un astfel de proiect, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă a existat această discuţie şi a rezultat necesitatea reglementării situaţiei în care se ajunge la alegerile parlamentare anticipate. La ora actuală, în legislaţia din România nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate. Se ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul dizolvării Parlamentului, este de 90 de zile. Ca atare, este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate”, a declarat Orban, întrebat dacă pe lista suplimentară a şedinţei de Guvern se va regăsi şi un proiect de ordonanţă de urgenţă referitoare la chestiuni organizatorice privind alegerile anticipate.

Totodată, el a afirmat că nu va da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi.

„Nu cunosc care este situația în momentul de față privitor...Nu, pentru asta ne-am asumat răspunderea în fața Parlamentului. Să dăm OUG când ne-am angajat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi?. Nu vă gândiți că am avut o situație, dar situația prin care am fost obligați să emitem OUG cu domeniul prin care ne-am angajat răspunderea a apărut la legea de corectare a OUG114 și am fost obligați să adoptăm OUG pentru că a fost atacată la CCR și pentru că execuția bugetară nu era posibilă fără reglementarea din legea pe care ne-am angajat răspunderea. (...) Situația în care ne găsim este o situație diferită. Noi suntem în procedura de angajare a răspunderii. Nu poți să emiți o OUG în momentul în care tu ți-ai asumat răspunderea pe un proiect de lege”, a spus premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.