Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OUG pe legile justiței inflamează scena politică: 'Este pohta ce-a pohtit Dragnea'

popice

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) privind legile justiţiei nu ar trebui să fie aplicată retroactiv, declară la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu. Ea îi cere Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să sesizeze CCR şi să arate că nu este cel mai servil funcţionar al statului pentru PSD.

Alina Gorghiu consideră că OUG pe legile justiţiei nu ar trebui aplicată retroactiv: „Din punctul meu de vedere, n-ar trebui, nu s-ar pune problema, dar vedeţi că după această cavalcadă, după acest ciclu de întâmplări nemaiîntâmplate până acum în sistemul judiciar, generate de Toader şi compania, cei de la DNA au această emoţie şi nu doar cei de la DNA, întreg sistemul judiciar are această emoţie (...). Este nevoie de intervenţia fermă, urgentă a CSM, care să spună foarte limpede şi fără nici un fel de interpretări că nu se pune această problemă”.

Senatoarea PNL precizează că „CCR din păcate pe Ordonanţe nu poate fi sesizată de nimeni, în afară de Avocatul Poporului, în acest moment, lucru pe care mă aştept să-l facă domnul Ciorbea. Deja are pensie specială, deja o cumulează cu salariul, deja ar trebui să mişte în frontul ăsta al sistemului judiciar, să se vadă măcar că nu este cel mai servil şi obedient funcţionar al statului pentru PSD”.

CCR, răspuns pentru Viorica Dăncilă - Când va judeca conflictul Parlament-ÎCCJ pe tema completelor de 5 judecători

Alina Gorghiu spune că „în acest moment, este practic pohta ce-a pohtit domnul Dragnea, PSD-ul şi după logica aceasta, domnul Toader ar merita chiar să ajungă prim-ministru, pentru că pare-se că a făcut cel mai mare serviciu pe care putea să-l facă cineva din Cabinet PSD-ului”.

OUG privind legile justiţiei a fost publicată marţi în Monitorul Oficial. Procurorii din toate Parchetele rămân în funcţii, numai dacă îndeplinesc condiţiile din noile prevederi legale.

Documentul stabileşte că pentru a fi promovaţi la PICCJ, ”procurorii trebuie să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, cel puţin zece ani vechime în funcţia de procuror sau judecător, cel puţin gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi să fi fost declaraţi admişi în urma unui concurs organizat de către comisia constituită în acest scop”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.