Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OUG pentru diminuarea efectelor creșterii prețurilor la energie în domeniul Apărării

Guvernul Romaniei
Ciuca guvern

Guvernul aprobă, miercuri, o ordonanță de urgență pentru diminuarea efectelor creșterii prețurilor la energie și materii prime în domeniul Apărării, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

„Pe ordinea de zi se află un proiect de ordonanță de urgență prin care ne dorim să diminuăm efectele creșterii prețurilor la energie și materii prime, în domeniul industriei de apărare. În felul acesta, prin Ordonanța de urgență vom lua măsuri de ajustare a prețurilor în domeniul apărării și securității”, a spus Ciucă, la începutul ședinței de guvern.

La rândul său, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a explicat că „pot fi acoperite o parte din creșterile necontrolate care nu puteau fi prevăzute la momentul contractării în industria de apărare”.

„În acest sens se impune o intervenție legislativă de urgență în vederea creării cadrului legal pentru ajustarea prețurilor contractelor de achiziție publică de produse și servicii specifice care nu intră sub incidența OUG 15/2021. Vom putea să ajustăm prețurile pentru contractele care sunt deja semnate sau în curs de derulare pentru o perioadă de 45 de zile”, precizează Spătaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.