Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Raețchi explică numirea lui Mihai Dan Chirică la MApN: 'Liviu Dragnea dorește să supervizeze (de ce?) licitațiile vitale pentru Armata Română'

arhiva personala
Ovidiu Raetchi

Președintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaților Ovidiu Raețchi, a afirmat, luni pe Facebook, că nu înțelege numirea în funcția de secretar de stat în MapN a lui Mihai Chirică, în prezent cercetat pentru reprimarea violentă a manifestațiilor din 10 august, scrie mediafax.

citește și: Decizia radicală luată de Gică Hagi! Ce se va întâmpla cu echipa sa

„Este de neînțeles decizia premierului Viorică Dăncilă de numire în funcția de secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale a domnului Mihai Dan Chirică, până acum secretar de stat în Ministerul de Interne, cunoscut că un apropiat al ministrului Carmen Dan, dar mai ales pentru implicarea în reprimarea protestelor de pe 10 august. Este de neînțeles din două motive: În primul rând, domnul Chirica este cercetat pentru reprimarea violentă a manifestațiilor din 10 august. Iar Armată Română, așa cum am mai spus, ar trebui ținută departe de orice legătură cu momente tensionate din relația forțelor de ordine cu societatea civilă”, a scris Ovidiu Raețchi, luni pe Facebook.

Deputatul PNL a susținut că „este absurd” că unul dintre responsabilii violențelor din 10 august este pus la conducerea Ministerului Apărării.

„E suficient faptul că fostul ministru al Apărării, domnul Fifor, a intervenit în 11 august, total neinspirat, pentru a felicită și încuraja Jandarmeria (care tocmai băgase în spital, fără discriminare, sute de cetățeni români și străini). Faptul că acum unul dintre principalii responsabili pentru reprimare a fost cooptat în conducerea ministerului Apărării, în condițiile în care este în continuare cercetat, este pur și simplu absurd”, a adăugat Raețchi.

Al doilea argument pentru care Mihai Chirică nu ar trebui să fie pus în funcția de secretar de stat în MapN este, potrivit deputatului liberal, lipsa de experiență în domeniul apărării naționale.

„În al doilea rând, domnul Chirica provine din sistemul de ordine publică, lucrând în Poliție, fără experiență în domeniul apărării naționale. E vorba de o expertiză radical diferită. Singură ipoteză plauzibilă pentru această decizie bizară este interesul lui Liviu Dragnea pentru programul de modernizare a Armatei Române. Fără a avea nicio atribuție instituțională directă, Liviu Dragnea dorește să supervizeze (de ce?) licitațiile vitale pentru Armată Română. Iar lunga sa colecție de dosare penale nu anunța nimic bun din acest punct de vedere”, a conchis Raețchi.

Pe 26 septembrie, Mihai Dan Chirică, pe atunci secretar de stat în MAI, s-a prezentat la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul protestului din 10 august. Subordonatul de atunci al lui Carmen Dan a fost pus sub acuzare, pentru complicitate la abuz în serviciu și participație improprie la purtare abuzivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.