Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Raețchi îi cere lui Carmen Dan să își ceară scuze pentru amendarea cetățeanului surdo-mut

raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a transmis o scrisoare deschisă ministrului de Interne, Carmen Dan, în care i-a solicitat să își ceară scuze publice după ce Jandarmeria a amendat un cetățean surdo-mut care ar fi scandat lozinci anti-PSD cu ocazia congresului partidului și i-a cerut să găsească o soluție pentru anularea procesului verbal prin care acesta a fost amendat:

„Stimată doamnă ministru,

Au trecut deja câteva zile de la dezvăluirea penibilului și rușinosului eveniment în care Jandarmeria Română a amendat cu 2.000 de lei un cetățean surdo-mut, pe domnul Ioan Duia, pe motiv că ar fi scandat lozinci anti-PSD cu prilejul Congresului partidului din 10 martie. Mai mult, Jandarmeria a dat o explicație revoltătoare și umilitoare pentru acest abuz: practic, a recunoscut că procesul verbal în baza căruia s-a primit amenda a fost unul mincinos dar, cu toate acestea, în loc să repare pe loc nedreptatea, l-a trimis pe domnul Duia în instanță pentru a dovedi că nu are cum să scandeze lozinci anti-PSD. Citez din răspunsul Jandarmeriei: „Agentul constatator, jandarmul care a aplicat sancţiunea, a înţeles să descrie fapta persoanei menţionând că a scandat şi lozinci. Temeinicitatea şi legalitatea acelei fraze din procesul verbal poate fi stabilită doar de o instanţă de judecată, care poate aprecia dacă menţine valabilitatea procesului verbal sau îl poate anula”.

Este revoltător că un cetățean care are nevoie de o asistență juridică specială, care în momentul de față nu este asigurată corespunzător de statul român, este pus în situația de a-și proba nevinovăția prin tribunale. Este sinistru că un partid social democrat ia o sumă uriașă de la un cetățean vulnerabil doar pentru că acesta a simțit nevoia să protesteze. Pentru un partid care pretinde că se luptă cu abuzurile de dimineața până seara, așa cum procedează partidul din care faceți parte, doamna Carmen Dan, este rușinos că până acum nu ați făcut absolut nimic pentru a rezolva această situație demnă de „Procesul” lui Kafka. Vă dau o mână de ajutor, trebuie să faceți două lucruri simple. În primul rând, trebuie să cereți găsirea unei soluții pentru anularea procesului verbal pentru a nu-l umili și mai mult pe domnul Duia, care își va pierde vremea prin instanțe, încercând să demonstreze că nu avea cum să scandeze lozinci anti-PSD. În al doilea rând, este esențial să vă cereți scuze pentru acest abuz impardonabil al unei instituții care se află în subordinea dumneavoastră. Este evident că toate acestea se petrec din cauza presiunii la care vă supuneți subordonații pentru a-i arăta lui Liviu Dragnea că meritați să fiți menținută în funcția de ministru de Interne, oricât de des ar decide să schimbe Guvernul”, a scris Raețchi în scrisoarea deschisă adresată ministrul de Interne, Carmen Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.