Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Raeţchi, proiect de lege prin care transportul şcolar să fie realizat de autobuze cu centuri

Raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi anunţă că va depune un proiect de lege prin care transportul şcolar să fie realizat doar cu autobuze sau microbuze dotate cu centuri de siguranţă. 

"Voi depune o iniţiativă legislativă prin care transportul public şcolar să fie realizat doar cu autocare sau microbuze care au centuri de siguranţă sau sisteme de siguranţă. La ora actuală, legea are lacune care pot conduce la victime în rândul copiilor, în cazul unui accident", susţine liberalul, într-un comunicat de presă, remis duminică ȘTIRIPESURSE.RO.

Slăbită după alegeri, Theresa May face anunțul: Se întâmplă 'în termen de două săptămâni'


Raeţchi spune că această problemă i-a fost semnalată de părinţii îngrijoraţi de faptul că, atunci când un copil merge cu clasa la o piesă de teatru sau într-o excursie, autocarele sau microbuzele puse la dispoziţie de firma de transport nu au centuri sau sisteme de siguranţă potrivite pentru copii sau stau trei pe două scaune. 

"Proiectul de lege pe care îl voi depune prevede şi sancţiuni pentru a ne asigura că firmele de transport care pun la dispoziţia grădiniţelor şi şcolilor autobuze şi microbuze, înţeleg că aceasta este o chestiune care trebuie tratată cu maximă seriozitate: amenzi, în primă instanţă şi apoi, dacă legea nu este respectată: anularea licenţei de transport. Nu ne jucăm cu viaţa copiilor şi părinţii trebuie să aibă liniştea că atunci când îşi lasă copiii într-o excursie şcolară, aceştia se află în siguranţă", mai afirmă Ovidiu Raeţchi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.