Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ozzy Osbourne lovește cu acuzații: Kanye West, acuzat de plagiat pentru preluarea unui fragment dintr-un cântec al trupei Black Sabbath

france24.com
kanye west

Soţii Sharon şi Ozzy Osrbourne sunt furioşi din cauza faptului că rapperul american Kanye West a preluat pe noul său album un fragment dintr-un cântec al trupei Black Sabbath, în pofida faptului că Ozzy i-a refuzat în mod expres permisiunea de a face acest lucru, informează DPA.

"Kanye West mi-a cerut permisiunea de a folosi un fragment dintr-o interpretare live din 1983 a piesei 'Iron Man' la un festival din Statele Unite, fără partea de voce, însă eu i-am refuzat permisiunea pentru că el este un antisemit şi a provocat nenumărate dureri de cap multor oameni", a scris Ozzy Osbourne, vineri, pe reţeaua de socializare X, potrivit Agerpres.

"El a mers însă înainte cu acest proiect şi a folosit oricum fragmentul la petrecerea organizată noaptea trecută pentru prezentarea albumului său. Nu vreau să am nimic de-a face cu acest tip!", a adăugat rockerul britanic, în vârstă de 75 de ani.

Soţia lui, Sharon Osbourne, care a fost crescută în credinţa iudaică, a declarat vineri pentru TMZ că rapperul "Kanye s-a pus de data asta cu evreul cu care nu trebuia să se pună", adăugând că ea şi Ozzy i-au trimis deja starului american un ordin judecătoresc de încetare imediată a proiectului.

Sharon, în vârstă de 71 de ani, a relatat că un membru al echipei lui Kanye West i-a contactat în urmă cu trei săptămâni pentru a cere permisiunea de a folosi un fragment din acel cântec al trupei Black Sabbath, însă solicitarea lui s-a lovit de un refuz foarte ferm din partea soţului ei.

Ea mai spune că rapperul Kanye West, care şi-a schimbat numele în Ye şi care a căzut în dizgraţie în ultimii ani din cauza frecventelor sale remarci antisemite şi pentru laude aduse lui Hitler, a ajuns "să reprezinte ura" în prezent. Sharon a adăugat că rapperul american este "un om periculos" şi "un porc".

Soţii Osbourne au în continuare astfel de sentimente faţă de Kanye West în pofida faptului că rapperul a publicat în decembrie 2023 o declaraţie în care a adresat scuze publice comunităţii evreieşti.

După mesajele publicate de Ozzy Osbourne pe reţelele de socializare, unii dintre utilizatorii online i-au reamintit însă că el însuşi l-a citat în trecut pe Hitler ca pe o sursă de inspiraţie.

Într-un interviu acordat în 1982 în emisiunea TV "Night Flight", Ozzy Osbourne a recunoscut că ceea ce a făcut liderul nazist a fost foarte rău, însă a adăugat după aceea: "Adolf Hitler avea o carismă, într-un mod rău, şi l-am cam admirat pentru asta".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.