Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Péter Szijjártó spulberă Adunarea Generală a ONU, la care a participat: O oportunitate irosită, nu s-a ajuns mai aproape de pacea în Ucraina

Hungary Today
Peter Szijjarto

Péter Szijjártó spulberă Adunarea Generală a ONU, la care a participat:  O oportunitate irosită, nu s-a ajuns mai aproape de pacea în Ucraina

Adunarea Generală a ONU din această săptămână este o oportunitate irosită, nu a dus cu niciun pas mai aproape de pacea în Ucraina, iar marile puteri nu au considerat că ar fi momentul potrivit pentru a discuta, a declarat, la New York, ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, relatează MTI, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, ministrul a relatat că, din păcate, încă nu se văd semne privind soluţionarea conflictului armat. “Această săptămână, care aproape că a trecut la New York, a fost irosită şi ea în sensul că ţările cu adevărat mari şi puternice nu au considerat că ar fi o bună ocazie pentru a discuta” – a spus el.

ONU a fost creată tocmai pentru ca părţile aflate în conflict să poată discuta între ele într-un mediu neutru

În opinia ministrului, acest lucru este cu atât mai regretabil cu cât ONU a fost creată tocmai pentru ca părţile aflate în conflict să poată discuta între ele într-un mediu neutru.

“Acest lucru nu s-a întâmplat până acum nici aici, în această săptămână, aşa că, din păcate, această săptămână de nivel înalt a Adunării Generale a ONU nu ne-a adus şi nici nu ne va duce mai aproape de pace” – a spus el.

Szijjártó a avertizat că, în Ucraina, o putere nucleară se confruntă cu o ţară care este şi ea susţinută de puteri nucleare, în plus, în ultima vreme au evocat de mai multe ori capacităţile lor nucleare “într-un mod complet deschis şi fără ruşine”, respectiv făcând uz şi de arme cu conţinut de uraniu sărăcit.

“Să sperăm că toată lumea este în continuare de acord că faza extremă, care ar fi războiul nuclear, trebuie evitată cu orice preţ”, a remarcat ministrul, subliniind că acest lucru ar însemna practic sfârşitul omenirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.