Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PA și CNA ar putea fi reformate într-o instituție, după modelul DNA. Dragalin: Aș candida la funcția de șef. Cred că am experiența și caracterul potrivit

TV8
Veronica Dragalin

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că ar candida pentru funcția de șef, dacă PA și CNA ar fi reformate într-o instituție, după modelul DNA. „Eu cred că am experiența profesională, am caracterul potrivit ca să fiu un candidat bun pentru așa funcție”, a spus Dragalin la Punctul pe Azi.

„Eu cred că dacă ar fi lichidate aceste două instituții și ar fi creată una nouă ar trebui să avem un concurs nou pentru șef acestei instituții. Eu aș aplica pentru așa o funcție.

Dacă e vorba despre o nouă instituție, eu cred că ar fi cazul să fie un nou concurs, deci să găsim persoana potrivită pentru a conduce așa instituție. Eu cred că am experiența profesională, am caracterul potrivit ca să fiu un candidat bun pentru așa funcție”, a spus Dragalin.

Fostul premier, Vlad Filat, a venit cu un comentariu privind conflictul dintre Veronica Dragalin și CNA.

Președinta Maia Sandu a comentat scandalul cu scurgerile de la ședința Veronicăi Dragalin cu angajații PA.

„Eu în țara asta sunt în funcție și am un mandat de 5 ani de zile, mandatul meu e mai lung decât al deputaților, e mai lung decât al doamnei președinte. Eu sunt aici pe 5 ani. Eu nu mă duc nicăieri, o să fiu aici, eu o să lupt pentru procurorii integri și eu personal o să fiu prezentă să arestez procurorii, consultanții și ofițerii corupți”. Declarația a fost făcută de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la întrevederea cu procurorii și ofițerii anticorupție, înregistrarea căreia a fost scursă ieri pe rețele.

Nume de prieteni, poze de la nunți, nume de procurori suspectați de corupție… Discuțiile de la ședința șefei PA, Veronica Dragalin, cu procurorii și ofițerii CNA, au fost turnate integral pe rețele. Bloggerul Eugen Luchianiuc a publicat înregistrarea audio completă a ședinței, în timpul căreia șefa Procuraturii Anticorupție i-a amenințat pe subalternii săi cu percheziții.

Șefa PA a vorbit în fața angajaților Procuraturii Anticorupție despre o scrisoare primită de la directorul Agenției Proprietății Publice, Alexandru Musteață, în care acesta ar fi elucidat scheme de corupție cu implicarea judecătorilor și a procurorilor. În schemă ar fi figurat inclusiv numele procurorului Vasile Plevan, despre care Dragalin spune că este integru. „L-am chemat la mine în oficiu. După ce am vorbit jumătate de oră, și-a cerut scuze. I-am spus să-și găsească un avocat. Vreau voi cu toții să atrageți atenția la ce se va întâmpla cu acest om mai departe”, a declarat Dragalin la ședință.

De asemenea, Veronica Dragalin susține că nu se va lăsa intimidată de cei care îi spun că au fotografii cu ea în „localuri problematice din Moldova”. Reacția vine după ce aceasta a fost surprinsă în restaurantul Entourage, care ar aparține lui Vlad Plahotniuc, fostul lider PD fugit din țară. „Voi merge la toate localurile din Chișinău, și la Entourage, pentru că nu e nimic greșit în asta. Eu pot merge la Entourage și, totodată, să-l investighez pe Vladimir Plahotniuc. Nu văd un conflict de interese aici”, a spus șefa PA.

La solicitarea UNIMEDIA, șefa PA, Veronica Dragalin, a venit cu o reacție, prin care confirmă că înregistrarea este autentică și „încurajeaza persoana care a făcut-o în mod ilegal” să publice întregul său discurs de la acea ședință.

Fostul premier, Ion Chicu, o face praf pe șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, după scurgerile de ieri din presă, de la ședința PA cu procurorii și ofițerii CNA. „Ce au copiii și apropiații cu acei la care se adresează smintita asta, oameni buni?”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

Și liderul Partidului Politic Platforma DA, Dinu Plîngău, a venit cu o reacție: „Un Procuror Șef, când are bănuieli față de subalterni, cât și probe, pornește anchete, dosare, demite, reține, trimite în judecată și după vorbește despre muște sau alte insecte. Altfel, nu-i serios.”

Deputații BCS, Diana Caraman și Vasile Mutuc, au anunțat că au expediat o cerere către Procurorului General interimar, Ion Munteanu și Consiliului Superior al Procurorilor pe numele șefei PA. Parlametarii solicită „să fie examinate comportamentul Veronicăi Dragalin și acțiunile întreprinse de aceasta pentru demiterea șefului APP”

„Guvernarea PAS se transformă în casă de nebuni, cu isterici, psihopați și sadiști în funcții-cheie în instituțiile statului, inclusiv la Procuratură”. Astfel a comentat fostul șef de stat, Igor Dodon, scandalul cu scurgerile de la PA. „Aceasta este un pericol foarte mare pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Dodon într-un interviu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.