Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Păcăleala Schengen', demascată: Pasagerii unui avion din România, controlați la sânge în aeroport, în Franța / VIDEO

Pasagerii unui zbor din România au fost supuși controlului de către polițiștii din Franța la sosirea în Paris. Asta s-a întâmplat luni, 1 aprilie, adică după ce România a intrat în AirSchengen. Printre pasageri se afla și europarlamentarul Vlad Gheorghe, care relatează că atunci când le-a cerut explicații agenților, aceștia au ridicat din umeri și au afirmat doar că urmează ordinele superiorilor.

 

Se pare că România a intrat în Schengen doar pe hârtie, momentan. Toți pasagerii unui avion care a aterizat din România au fost supuși unui control al documentelor de către polițiștii francezi. În avion se afla și europarlamentarul Vlad Gheorghe, care a filmat în aeroportul din Paris și a postat imaginile pe internet, citează ȘtiriDiaspora.ro.

“Nici un #schengen: m-a oprit poliția la avion la #Paris! Discriminarea continuă, fi umplu de plângeri! Inițial au vorbit în engleză. Când s-au prins că e de rău, n-au mai știut decât franceza. Ghinion, că știm și franceza și am putut comunica. Nu au reușit să ofere nicio explicație", a scris Vlad Gheorghe în descrierea clipului de pe TikTok.

Eurodeputat: 'Bine am intrat în Schengen! Ne verifică pașapoartele tuturor'

 

Eurodeputatul român spune că le-a cerut explicații agenților care efectuau controalele la frontieră, dar aceștia au ridicat din umeri.

"Bine am intrat în Schengen. Ne verifică pașapoartele tuturor. Drăguț, nu? Franța. Schengen, dar nu chiar! Uite, Asta e Schengenul. Uite-i cum stau frumos la... cum stau la avionul de România", spune Gheorghe. “Tocmai am avut o discuție cu ei. Poate se supără la loc. Tocmai am avut o discuție cu ei. Am întrebat dacă fac controale random (aleatorii, n.r.). Au spus că verifică și Germania și alte țări. Dar, am întrebat după aceea, dacă merg la avionul de Germania. Nu au știut ce să-mi zică. Au spus că le zic superiorii unde se merge", mai spune eurodeputatul român.

"Asta e Schengen. Așa ne primesc ei. Am luat frumos numărul matricolului celui care zicea că este superior. Și o să facem, frumos, proteste peste tot. Și voi scrie și la Comisia Europeană. Că... dacă asta e Schengenul, că ne mută frontiera la ieșirea din avion... practic o graniță mai rapidă. Nu e o problemă, că o să le facem plângeri peste tot", mai spune Vlad Gheorghe în clipul video postat pe TikTok.

 

@vlad.gheorghe Nici un #schengen : m-a oprit poliția la avion la #Paris ! Discriminarea continuă, îi umplu de plângeri! Inițial au vorbit în engleză. Când s-au prins că e de rău, n-au mai știut decat franceză. Ghinion, că știm și franceză și am putut comunica. Nu au reușit să ofere nicio explicație. ???????????? #vladvoceata #aflaceconteaza #romaniainspatiulschengen #romaniainschengen #discriminare #control #aeroport #frontiere #pacaleala #europarlamentare2024 #alegerieuroparlamentare2024 #independent #semnezcontez #fiiinformat #iaatitudine #invatapetiktok ♬ original sound - Vlad Gheorghe

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.