Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacea de la Cotroceni. Iohannis pe post de pompier la focul izbucnit în Guvernul Cioloș

facebook.com
iohannis ciolos

STIRIPESURSE.RO relata ieri despre un scandal fără precedent izbucnit în sânul Guvernului Dacian Cioloș. Ministrii pro-PNL sprijiniți de unul din co-președinții partidului fac presiuni asupra premierului pentru îndepărtarea din Guvern a miniștrilor considerați a fi filo-PSD - vezi AICI detalii despre SCANDAL.

Vezi și: Traian Băsescu, SCANDAL în direct pe B1 TV: Cu cine s-a certat fostul președinte

Sursele noastre susțin că presiunile au fost atât de mari încât premierul a făcut apel la președintele Klaus Iohannis. S-a cerut eliminarea de urgență din guvern al lui Vasile Dâncu și Petre Tobă.

Presiunile au fost foarte mari. Și mai sunt încă, dar premierul nu a vrut să riște nimic și l-a anunțat pe președinte. Înțeleg că neamțul i-a potolit deocamdată pe cei de la PNL, dar din ce se observă din zona aparatelor de lucru ale ministerelor e doar o pauză. Se pare că Tudorache (n.a. Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei prim-ministrului (fost PDL) are ordine precise din Modrogan”, ne-a relatat un sub protecția anonimatului un oficial de la Palatul Victoria.

Tot spre Cotroceni s-ar fi îndreptat și vicepremierul Vasile Dâncu,  aflat în relații excelente cu președintele, vizat direct de solicitările miniștrilor răsculați. Prin prisma relațiilor excelente dintre vicepremier și președinte i s-ar fi transmis că cei nemulțumiți vor fi potoliți.

Vezi și: SCANDAL monstru în Biserica Ortodoxă: 'Să-şi demonstreze ortodoxia'

Potrivit informațiilor noastre ar fi existat o întâlnire între președinte și responsabili PNL în care li s-ar fi transmis că președintele nu girează ”astfel de raiduri” în Guvern și că el președintele va respecta Constituția în spiritul și litera ei în legătură cu rezultatele alegerilor parlamentare și înscăunarea unui nou Guvern.

Vezi și: Liviu Dragnea dezvăluie de ce a fost scos din joc Gabriel Oprea

Că lucrurile nu s-au potolit se vede și din scandalul izbucnit cu fondurile europene când ministrul de resort l-a acuzat pe vicepremier de ”ambuscadă” după ce Ministerul Dezvoltării a anunțat că a oprit depunerea de cereri de finanțare pe motiv că sistemul informatic administrat de MFE este căzut.

Vezi și: LISTA misterioasă cu ONG-urile finanțate de Soros pentru 'manipularea alegerilor'/ Cine este sursa

Unii lideri liberali sunt convinși că PSD și aliații nu vor depune moțiune de cenzură și ca atare se dorește excluderea din Guvern a celor considerați a fi apropiați de PSD pentru a accede la resurse considerate de aceștia ca fiind vitale pentru un rezultat bun la parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.