Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacienţii internaţi cu coronavirus la Spitalul Judeţean Bărila sunt în stare bună - Anunţul medicilor

doctor pacient

Cei doi pacienţi cu coronavirus internaţi şi izolaţi, duminică, în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, sunt în stare bună, după cum a declarat, miercuri, directorul medical al unităţii spitaliceşti, Alina Neacşu, potrivit Agerpres.

Cei doi pacienţi confirmaţi pozitiv cu COVID-19 sunt internaţi şi trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, deoarece reprezintă "cazuri uşoare de infectare cu acest virus", după cum a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

"Conform prevederilor stabilite de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, pentru că am trecut de 101 cazuri la nivel naţional, suntem în scenariul trei şi nu se mai trimit toate cazurile la institutele de Boli Infecţioase, din Bucureşti, Constanţa, Cluj, Timişoara, Iaşi, Craiova. Cazurile grave se trimit la institute, cazurile medii şi uşoare se tratează în secţiile de Boli Infecţioase din fiecare judeţ.

Cei doi pacienţi de la Brăila, care au ieşit pozitivi în urma testelor, se încadrează în cazuri uşoare şi medii, după cum au stabilit medicii de specialitate din Brăila. Medicii de la Boli Infecţioase au stabilit diagnosticul şi gradul. Dacă prezentau ceva probleme, mergeau la Bucureşti, dar nu au niciun simptom", a declarat Cătălin Boboc.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, întreg personalul medical şi cel auxiliar are obligaţia să poarte mască de protecţie pe toată perioada programului de lucru.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

"Acţiuni de dezinfecţie au loc în permanenţă, în toate secţiile. Toţi pacienţii completează chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19. Pacienţii care se prezintă la UPU direct şi vin din zone de risc epidemiologic sau au avut un posibil contact cu o persoană suspectă/diagnosticată trebuie să se prezinte pentru triaj epidemiologic în cortul instalat în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe, cu intrare din Şoseaua Naţională Veche. După completarea chestionarului vor fi îndrumaţi către sectoarele corespunzătoare", se arată într-un comunicat făcut public de Consiliul Judeţean Brăila.

În judeţul Brăila, în prezent sunt 41 de persoane în carantină şi 427 de persoane sunt în izolare voluntară la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Inspectorii sanitari ai Direcţiei de Sănătate Publică Brăila au aplicat în total patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 lei fiecare, pentru nerespectarea autoizolării la domiciliu, după cum a declarat directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.