Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacienţii sunt în ALERTĂ! Medicii de familie continuă PROTESTELE: Nu vor mai elibera rețete, trimiteri sau concedii medicale

wall-street.ro
medici romani strainatate

Medicii de familie au anunţat, vineri, că vor continua protestele, întrucât ”nu s-a finalizat niciuna dintre problemele pentru care protestează de mai bine de o lună” şi nu vor mai oferi servicii decontate până când revendicările lor nu vor fi luate în considerare, scrie NEWS.RO.

Citeşte şi: Băsescu, atac FĂRĂ PRECEDENT la Dragnea, pe final de an: 'Scamatorul de Teleorman trâmbiţează 'succesele' guvernării PSD-ALDE...'

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au anunţat, vineri, într-un comunicat de presă comun că ”nu s-a finalizat niciuna dintre problemele pentru care medicii de familie protestează de mai bine de o lună”.

”Debirocratizarea este doar un deziderat, nimic din ce s-a propus pentru ca pacienţilor să le fie mai uşor în sistem nu este nici măcar încă la nivel de proiect. Finanţarea asistenţei medicale primare a fost tratată cu mărunţişuri, suma alocată prin suplimentarea bugetului fiind nesemnificativă faţă de nevoile reale ale cabinetelor pentru ca pacienţii să poată beneficia de servicii medicale de calitate. Dreptul la vacanţă al medicilor de familie continuă să fie doar o promisiune, nefiind găsită o soluţie. Suplimentarea fondurilor pentru buna funcţionare a centrelor de permanentă este încă doar o promisiune”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, în ultimele zile medicii au fost intimidaţi şi ameninţaţi de către casele judeţene de asigurări de sănătate, pentru a asigura depunerea unor ”cereri fără valoare, neprevăzute în contract şi pentru semnarea actelor adiţionale, care de ani de zile sunt semnate retroactiv, fără că până acum aceste proceduri să fi fost clamate ca ilegale”.

”Este hilar să ameninţi că medicii de familie vor fi imediat înlocuiţi, în condiţiile crizei grave de personal şi a incapacităţii caselor de a asigura măcar medici înlocuitori. În aceste condiţii continuăm să fim îndreptăţiţi să ne cerem drepturile şi să refuzăm semnarea actelor adiţionale. Medicii de familie nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurări până când solicitările lor vor fi luate în seamă”, se mai arată în document.

Decizia de a nu mai acorda servicii medicale decontate pacienţilor va intra în vigoare în 3 ianuarie 2018,  în prima zi lucrătoare a anului 2018.

Citeşte şi: Mesajul DUR al unui judecător către ambasade: 'Aţi TĂCUT când se semnau protocoalele secrete...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.