Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacientul în vârstă de 68 de ani, confirmat cu botulism, a murit la spital

botulism

Bărbatul în vârstă de 68 de ani, confirmat cu botulism în urmă cu două zile, a murit, miercuri dimineaţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde era internat în stare gravă de o săptămână, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, informează Agerpres.

"Pacientul de sex masculin, în vârstă de 68 ani,din Slatina, confirmat cu diagnosticul de botulism în data de 14.11.2022, internat în secţia ATI la SJU Slatina, a decedat în data de 16.11.2022, ora 8.50, în ciuda eforturilor medicilor şi a administrării serului antibotulinic înaintea confirmării cazului (la momentul suspiciunii)", a precizat DSP Olt.

Bărbatul a fost s-a prezentat la spitalul din Slatina şi internat în secţia de neurologie în ziua de 7 noiembrie, însă starea lui s-a deteriorat şi în ziua de 8 noiembrie a fost transferat la ATI. Medicii au stabilit că este suspect de botulism şi diagnosticul a fost confirmat de rezultatele analizelor de laborator în ziua de 14 noiembrie.

În acest caz nu au putut fi recoltate probe din alimentele consumate de bărbat înainte de a se îmbolnăvi pentru că produsele nu mai existau în gospodărie.

Un alt pacient suspectat de botulism este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina începând din 14 noiembrie. Este vorba de un bărbat în vârstă de 39 de ani, care ar fi consumat acasă, în ziua de 13 noiembrie, carne de porc "la garniţă" preparată în decembrie anul trecut. La câteva ore după ce a fost internat i-a fost administrat ser antibotulinic. În acest caz au fost prelevate probe din alimentele şi se aşteaptă rezultatul analizelor.

În judeţul Olt a mai decedat un pacient cu botulism, în luna septembrie, după ce a consumat peşte conservat preparat în gospodărie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.