Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PACT propune ca referendumul din toamnă să includă şi o întrebare privind limitarea imunităţii parlamentarilor

www.realitatea.net
vot, referendum

Platforma civică şi politică "PACT pentru România" propune ca în cadrul referendumului pentru modificarea Constituţiei, în vederea redefinirii familiei, să fie introdusă şi o a doua întrebare, privind limitarea imunităţii parlamentarilor doar la declaraţii politice. "PACT pentru România propune astfel ca referendumul din toamnă să includă şi o a doua întrebare care să privească limitarea imunităţii parlamentarilor doar la declaraţii politice, prin eliminarea prevederii constituţionale care stipulează necesitatea încuviinţării Camerei din care parlamentarii fac parte. PACT propune ca a doua întrebare la referendumul din toamnă să fie următoarea: 'Sunteţi de acord cu restrângerea imunităţii parlamentarilor doar la declaraţii politice?'", reiese dintr-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, "prioritatea imediată" pentru ţara noastră este apărarea justiţiei. "PACT consideră că în momentul de faţă o prioritate imediată pentru România o reprezintă apărarea justiţiei, a cărei independenţă este permanent atacată prin ingerinţa factorului politic, fapt exprimat în dese rânduri şi de către reprezentanţii Comisiei Europene sau de ambasadele statelor membre ale UE. În acest sens, considerăm că un referendum pe tema independenţei justiţiei este cel mai democratic mod posibil prin care putem şti dacă cetăţenii României îşi doresc cu adevărat un stat de drept sau vor să fie complicii tăcuţi ai celor care i-au batjocorit şi jefuit în ultimii 27 de ani", se mai arată în comunicat.

Conform PACT, în acest fel, cheltuirea unei sume importante din bugetul de stat (circa 30 milioane euro), "invocată deseori de PSD ca un posibil impediment pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei, nu mai poate sta în picioare", dată fiind comasarea cu referendumul pe tema familiei. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat sâmbătă, la Mamaia, că există intenţia ca în această toamnă să fie organizat referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei. Legea referendumului se află printre priorităţile legislative ale parlamentarilor social-democraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.