Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pagube de un miliard de euro! Piedone, primarul PPU-sl al Sectorului 5, va cere daune de la Nicușor Dan și Consiliul General după anularea PUZ

Facebook
Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, semnează o notificare adresată Consiliului General al Municipiului București, după ce Tribunalul București a decis anularea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5. Piedone îl acuză pe Nicușor Dan că a acționat contrar mandatului dat de Consiliul General al Municipiului București, cerând el însuși în instanță anularea PUZ-ului.

Potrivit lui Piedone, comportamentul „viclean” al primarului general riscă să lase Sectorul 5 fără investiții de un miliard de euro. Acești bani vor fi ceruți de la primarul Capitalei și de la consilierii generali care l-au mandatat pe acesta, în solidar cu CGMB.

Adresa mai este semnată de viceprimarii Sectorului 5, dar și de șefi din primărie. Documentul poate fi citit AICI! (.pdf)

În calitate de iniţiator şi de autoritate publică care a finantat din bugetul public PUZ Sector 5, subscrisul SECTORUL 5 AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, este în mod direct o persoană vătămată de faptul că autoritatea emitentă a HCGMB nr.242/2020 - Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a fost apărată cu viclenie de reprezentantul desemnat prin HCGMB nr.393/2020 - Primarul General, aspect care a determinat în mod nemijlocit anularea documentatiei de urbanism.

Subliniem faptul că anularea documentatiei de urbanism PUZ Sector 5, aprobată prin HCGMB nr.242/2020, produce prejudicii extrem de importante, atât proiectelor de investiţii publice avute în vedere de autoritătile locale şi centrale, dar şi proiectelor de investitii initiate de antreprenorii locali sau de simplii cetăteni.

Estimăm că prejudiciile directe aduse bugetului public, prin imposibilitatea efectuării unor investitii publice esentiale pentru dezvoltarea celei mai sărace zone a Capitalei, sunt mai mari de 1.000.000.000 EUR (un miliard euro), având în vedere că aceste obiective nu pot fi realizate în lipsa unei documentatii de urbanism:

- închiderea Inelului median de circulatie pe zona de sud a Capitalei, cu o lungime de 7 km;
- 20 km linie de metrou nouă;
- 122 artere noi de circulatie, însumând 58 km;
- extinderea şi modernizarea a 143 de arterc de circulatie existente;
- 10 km noi de linie de tramvai;
- 16 km de pistă de biciclete;
- construirea „Proiectului Centenarului" din zona Antiaeriană;
- amenajarea „Parcului Cooperativei" în suprafată de 38 hectare de spatii verzi;
- amenajarea a aproximativ 200 hectare de spatii verzi acces public şi baze sportive noi (parcul nou din zona Palatul Parlamentului şi Academiei, sistemul de parcuri din zona Apeductului, zona Antiaeriană, etc.).

În acest context, dorim să vă informăm asupra intentiei noastre ferme, în cazul în care documentatia de urbanism PUZ Sector 5 aprobată prin HCGIvIB nr.242/2020, va fi anulată în integralitate, de a introduce pe rolul instantelor de judecată o acţiune în contradictoriu cu autoritatea emitentă a actului administrativ anulat şi cu persoanele vinovate de pierderea litigiului care face obiectul dosarului nr.25473/3/2020, prin apărarea cu viclenie a intereselor Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi ale locuitorilor Capitalei în general şi ai Sectorului 5 în special.

În opinia noastră, persoanele vinovate pentru anularea HCGMB nr.242/2020 privind aprobarea PUZ Sector 5 sunt:

(i) consilierii generali care au votat pentru acordarea mandatului dc reprezentare Primarului General prin HCGMB nr.393/2020, în baza căruia acesta a solicitat anularea actului administrativ;

(ii) consilierii generali care vor vota în favoarea prelungirii mandatului de reprezentare acordat Primarului General, în cazul aprobării proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedintei din 13.12.2021;

(iii)Primarul General al Municipiului Bucureşti, care a actionat împotriva intereselor legitime ale CGMB şi ale cetătenilor Municipiului Bucureşti, prin apărarea cu viclenie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi solicitarea adresată instantei de a se anula o documentatie de urbanism aprobată de autoritatea deliberativă de la nivelul municipiului.

În conformitate cu prevederile art. 16 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, vom solicita obligarea persoanelor indicate mai sus, în solidar cu CGMB, la plata daunelor în cuantum dc minim 1 miliard Euro adusă bugetului public, prin anularea documentatiei de urbanism PUZ Sector 5.

Avand în vedere cele arătate mai sus, vă solicităm să evaluati cu atentie argumentele prezentate şi să actionati în sensul de a apăra interesele Consi liului General al Municipiului Bucureşti, prin formularca recursului împotriva hotărârii judecătoreşti de anulare a HCGMB nr.242/2020 în cadrul dosarului nr.25473/3/2020 şi prin împiedicarea Primarului General de a apăra cu viclenie autoritatea deliberativă, împotriva intereselor legitime ale Municipiului Bucureşti”, se arată în adresa semnată de Piedone.

Context

PUZ Sector 5 a fost anulat de Tribunalul Bucureşti în prima instanţă, într-un litigiu iniţiat de doi membri USR Bucureşti, a anunţat primarul general, Nicuşor Dan, care este de părere că se confirmă astfel că urbanismul din Bucureşti a fost "o golănie", iar PUZ-urile de sector ale fostei administraţii - apogeul.

"Consecinţele acestei dezvoltări haotice şi ilegale sunt dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.