Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistan: Doi creştini, ucişi într-un atac revendicat de gruparea Stat Islamic, în sudul ţării

AFP
pakistan

Doi creştini au fost ucişi şi alţi trei răniţi, duminică, în faţa unei biserici din oraşul pakistanez Quetta (sud), cu focuri de armă trase de pe motociclete, în al doilea atac de acest tip comis în regiunea Balucistan de la începutul lunii aprilie, transmite AFP, conform agerpres.ro

Filiala locală a grupării Stat Islamic a revendicat acest atac din Quetta, potrivit SITE, o organizaţie specializată în supravegherea website-urilor jihadiste. 

''Patru bărbaţi pe două motociclete au deschis focul asupra unui grup de creştini, ucigând două persoane şi rănind alte trei'', a declarat pentru AFP un responsabil al poliţiei locale, Abdul Razzaq Cheema. 

Incidentul armat survine la mai puţin de două săptămâni după un atac similar, revendicat tot de Stat Islamic, în care au fost ucişi patru creştini. 

În luna decembrie, doi kamikaze s-au aruncat în aer într-o biserică din Quetta, ucigând nouă persoane şi rănind alte zece. 

Creştinii reprezintă mai puţin de 2% din cele 200 de milioane de pakistanezi, şi sunt în multe cazuri victime ale discriminării şi violenţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.