Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanezii îi dau peste nas lui Donald Trump: Nu suntem colonie americană

time.com
donald trump

Guvernul pakistanez i-a dat luni o replică lui Donald Trump, favoritul primarelor republicane pentru preşedinţia SUA, după ce acesta a declarat că îl va elibera pe Shakeel Afridi, medicul care a ajutat CIA-ul să găsească ascunzătoarea lui Osama bin Laden şi care a fost condamnat în Pakistan la 23 de ani de închisoare, relatează agenţia EFE.

Într-un interviu acordat anterior postului american Fox News, Trump a susţinut că dacă va ajunge preşedintele SUA îl va elibera pe Afridi 'în două minute'. 'Le voi spune să-l elibereze şi sunt sigur că-l vor lăsa liber. Am dat mulţi bani Pakistanului', a spus politicianul republican.

Citește și: Acesta e cel mai ciudat Lamborghini / VIDEO

'Destinul lui Shakeel Afridi va fi decis de tribunale şi de guvernul pakistanez, nu de Donald Trump, chiar dacă acesta devine preşedintele SUA', a replicat ministrul pakistanez de interne, Nisar Ali Khan. 'Pakistanul nu este o colonie a Statelor Unite' şi ajutoarele economice nu dau dreptul la ameninţări, a adăugat el. 'Domnul Trump pare a fi un ignorant faţă de marile sacrificii pe care Pakistanul şi poporul său le-au făcut de-a lungul timpului pentru a sprijini politicile SUA', a continuat oficialul pakistanez.

Medicul Shakeel Afridi a participat la o falsă campanie de vaccinare orchestrată de CIA în oraşul Abbottabad pentru a obţine mostre din ADN-ul lui bin Laden. El a fost arestat de autorităţile pakistaneze la scurt timp după ce fostul lider al grupării al-Qaida a fost ucis pe 2 mai 2011 la Abbottabad în urma unei operaţiuni americane de comando executată fără ca autorităţile de la Islamabad să fi fost informate de Washington.

Citește și: FEMEN lovește din nou: De ce și unde s-au dezbrăcat protestatarele / VIDEO

Un an mai târziu, un tribunal dintr-o zonă tribală a Pakistanului l-a condamnat pe Afridi la 33 de ani de închisoare pentru legături cu grupări teroriste - nu pentru înaltă trădare şi colaborare cu CIA -, pedeapsă redusă apoi la 23 de ani de detenţie, scrie agerpres.ro.

Un comitet al Senatului american a decis în mai 2012 o măsură de represalii faţă de această condamnare, şi anume diminuarea în fiecare an cu 33 de milioane de dolari (un milion pentru fiecare an din sentinţă) a ajutorului militar acordat Pakistanului, măsură care însă până în prezent nu l-a ajutat pe Afridi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.