Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palatul Alhambra din Spania se redeschide, după mai multe luni de pauză

alhambra

Celebrul palat şi fortăreaţă Alhambra din sudul Spaniei intenţionează să primească din nou vizitatori începând cu 17 iunie după ce şi-a închis porţile timp de mai multe luni din cauza pandemiei de COVID-19, informează DPA.

Într-o primă etapă, doar 4.250 de persoane vor fi admise simultan în imensul complex din epoca hegemoniei maure situat în oraşul Granada, adică nici măcar jumătate din numărul vizitatorului din perioada de dinaintea pandemiei, a precizat joi agenţia de presă Europa Press, citând administraţia domeniului Alhambra, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Decizia care naște extrem de multe suspiciuni! Anunțul făcut de Grupul de Comunicare Strategică

Vor fi făcute mici adaptări pentru vizitatori, cum ar fi culoare cu sens unic. În plus, vizitatorii vor fi nevoiţi să poarte o mască facială pe toată perioada cât sunt în interiorul complexului.

Alhambra este considerat cel mai important exemplu de arhitectură arabă din lumea occidentală. Populaţia maură, care a venit în special din nordul Africii, s-a stabilit şi a ocupat regiuni din Peninsula Iberică pentru mai bine de 700 de ani.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

Inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, Alhambra, cu peste două milioane de vizitatori anual, este, alături de biserica Sagrada Familia din Barcelona, una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din Spania.

Arhitectul care a realizat Sagrada Familia, Antonio Gaudi (1852-1926), a fost de asemenea influenţat de arhitectura maură, în special de Alhambra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.