Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palatul Buckingham a prezentat săptămâna aceasta noua monogramă a reginei consoarte Camilla

monograma

Palatul Buckingham a prezentat săptămâna aceasta noua monogramă a reginei consoarte Camilla. Formată din două litere aurite cu o coroană deasupra, monograma are un "C", de la Camilla, şi un "R", de la regină, informează News.ro.

Designul monogramei a fost ales chiar de regina consoartă, care s-a bazat pe meşteşugul profesorului Ewan Clayton, specialist în caligrafie la Royal Drawing School din Londra, şi al lui Timothy Noad, specialist în heraldică la College of Arms din Londra.

Monograma Camillei va fi pe antetul oficial al Reginei Consoarte. Cu literele sale rotunjite, această monogramă pare mai ornamentată decât cea a regelui, care este rezervată clădirilor guvernamentale, documentelor de stat şi cutiilor poştale din Marea Britanie.

Monograma regală, care este personală fiecărui monarh, este tipărită pe documente regale şi documentele de stat şi este folosită şi de departamentele guvernului britanic.

Tot cu litere aurii, monograma lui Charles III a fost concepută de College of Arms. Reprezintă un "C" al "Majestăţii Sale Charles III", iar litera "R" se referă la cuvântul latin "rex", care înseamnă rege.

A fost proiectată şi o versiune scoţiană a monogramei, pe care este aplicată coroana scoţiană. A fost aprobată de King-at-Arms Lord Lyon, ultimul dintre Marii Ofiţeri de Stat ai Scoţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.