Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palatul Cotroceni se înnoieşte! Achiziţie de ZECI DE MII de euro la Administraţia Prezidenţială

palatul cotroceni

Palatul Cotroceni se înnoieşte înainte de sosirea iernii. Administraţia Prezidenţială va instala sisteme de încălzire în valoare de 57.000 de euro pentru ca zăpada şi gheaţa să nu se depună în această iarnă pe clădirea de la Cotroceni.

Citeşte şi: Lovitură GREA dată de modificarea Codului Fiscal: Zeci de mii de firme NU pot să majoreze salariile

Dacă anul trecut înainte de Crăciun Klaus Iohannis a achiziţionat mobilier în valoare de 70.000 euro, iată că anul acesta Președinţia a achi­ziționat sisteme complexe antiîngheț, care să fie montate pe toate burlanele și jgheaburile clădirilor de la Cotroceni.

În data de 7 septembrie 2017, Administrația Prezidențială a urcat pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) un anunț de intenție în vederea achiziționării unui sistem de protecție antiîngheț și a unor instalații de degivrare. Atunci, instituția preciza că intenți­onează să cheltuie pe aceste investiții nu mai puţin de 231.092,44 lei, fără TVA, din bugetul Președinției.

Modul de atribuire a contractului ales de către autoritatea contractantă nu a fost organizarea unei licitații deschise, ci calea selecției de oferte, prin procedură simplificată, având ca unic criteriu prețul cel mai scăzut. Conform anunțului de atribuire, Președinția a primit două oferte, din care doar una a fost considerată admi­sibilă, astfel încât, în data de 6 noiembrie a fost atribuit, în favoarea societății SC Rivov SRL, cu sediul în Târgu Mureș, contractul nr. DMR/12358/2011, în valoare de 218.283,84 lei fără TVA, adică 259.757,8 lei cu TVA inclus (57.724 de euro).

Citeşte şi: Controversă la CSM: Un judecător ACUZĂ schimbarea votului pe Legile Justiţiei

Potrivit caietului de sarcini care a stat la baza efectuării acestei achiziții, instalațiile antiîngheț cumpă­rate de la firma din Târgu Mureș au ca destinaţie corpurile de clădire din cadrul Palatului Cotroceni, iar fiecare instalație de degivrare trebuie să asigure menți­nerea fără zăpadă și gheață a jgheaburilor și burlanelor aferente acestor obiective, pe parcursul sezonului rece, la o temperatură cuprinsă între 3 și 5 grade Celsius, în regim automat.

Funcționarea instalațiilor în regim automat trebuie să fie asigurată pe tot parcursul anotimpului rece și, de asemenea, trebuie să fie scoase de sub tensiune atunci când nu sunt folosite. În perioada de utilizare, instalațiile antiîngheț de la Palatul Cotroceni vor funcționa, în schimb, neîntrerupt, 24 de ore din 24.

Termenul de livrare, instalare și punere în funcțiune va fi de maximum 60 de zile de la data semnării contractului.

Achiziția sistemelor de combatere a înghețului nu este singura pe care Klaus Iohannis o face în preajma Sărbătorilor de iarnă. Anul trecut, Administraţia Prezidenţială a cumpărat mobilier nou în valoare de 70.000 de euro.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Războiul ia AMPLOARE în Casa Regală. Principesa Elena, mesaj DUR pentru fiul ei, Nicolae: Sunt dezamăgită .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.