Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversă la CSM: Un judecător ACUZĂ schimbarea votului pe Legile Justiţiei

CSM

Răsturnare de situaţie în cadrul CSM, în privinţa legilor justiţiei! Judecătoarea Evelina Oprina, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a declarat că magistraţii din CSM stabiliseră, în ziua dinaintea votului, să dea un acord în unanimitate în cazul Legilor justiţiei, însă, „peste noapte”, situaţia s-a schimbat, iar avizul a fost negativ.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu tichetele de vacanţă în 2018. Directiva ministrului pentru instituţiile care nu au acordat tichete în 2017

Judecătoarea Evelina Oprina se referă la faptul că CSM a dat un aviz negativ în cazul proiectului de Legi ale justiţiei, propus de ministrul Tudorel Toader. Decizia de avizare negativă a fost dată cu majoritate de voturi şi asta pentru că judecătorii Cristina Tarcea, Simona Marcu, Lia Savonea, Nicoleta Ţînţ, Gabriela Baltag, Evelina Oprina, dar şi de reprezentanţii societăţii civile din CSM, Victor Alistar şi Romeu Chelaru au votat pentru avizarea pozitivă cu observaţii a proiectului Legilor justiţiei.

„Până în preziua avizului negativ, am lucrat până târziu şi a existat unanimitate pe propunerile pachetului de Legi pe justiţie. Pe majoritatea propunerilor transmise de Tudorel Toader a existat unanimitate, cu observaţii. Eram cu toţii convinşi că votul era unul favorabil, cu observaţii. Nu ştiu ce s-a întâmplat peste noapte. Am fost surprinsă de acest vot negativ care a ieşit peste noapte”, a declarat judecătoarea Evelina Oprina, miercuri seara, la TVR 1.

Membrul CSM a mai spus, în acelaşi context, că elaborarea Legilor justiţiei a început în urmă cu câţiva ani, chiar de Consiliul Superior al Magistraturii.

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ, în 28 septembrie, proiectul Legilor justiţiei, cu 10 voturi la opt. Avizul CSM este unul consultativ.

Ulterior, proiectul a ajuns în Parlament, care, la rândul lui, a făcut mai multe schimbări la Legile justiţiei.

CSM ar putea da, joi, un aviz în cazul acestei noi iniţiative legislative.

Citeşte şi: Declarații SCANDALOASE ale unui lider secesionist catalan, la Cluj: Există o dorință de AUTONOMIE în Transilvania - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.