Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palatul Cotroceni va fi iluminat în această seară în albastru: Administrația Prezidențială se solidarizează cu persoanele care suferă de autism

Palatul Cotroceni in tricolor

La data de 2 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, se desfășoară Campania „Light It Up Blue”, un efort global care are ca scop îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu autism și reintegrarea acestora în societate.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Și în acest an, Administrația Prezidențială se alătură campaniei de conștientizare, în semn de solidaritate cu pacienții diagnosticați cu această afecțiune. Astfel, Palatul Cotroceni va fi iluminat în această seară în albastru, începând cu ora 20:00.

Studiile recente arată că, în Uniunea Europeană, peste cinci milioane de persoane sunt afectate de autism. Prin diagnosticarea la timp și urmând terapia potrivită, peste jumătate dintre copiii cu autism pot ajunge să ducă o viață independentă.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Sloganul campaniei, ales în 2021 de Organizația Națiunilor Unite, - Incluziunea persoanelor cu autism la locul de muncă: provocări și oportunități într-o lume post-pandemică - atrage atenția asupra practicilor discriminatorii și stigmatizării la locul de muncă, obstacole majore pentru persoanele cu autism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.