Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palatul Elysée: 'Summitul european de urgenţă privind răspunsul la acţiunile Rusiei în Ucraina ar trebui să arate că UE este unită'

palatul elysee

Summitul european de urgenţă care va avea loc joi la Bruxelles privind răspunsul la acţiunile Rusiei în Ucraina ar trebui să arate că "suntem uniţi" şi că "familia europeană se reuneşte", a declarat miercuri preşedinţia franceză, transmite AFP.

În cadrul acestui summitului extraordinar al Consiliului European, cei 27 intenţionează să pregătească sancţiunile care ar urma să fie luate în cazul unei invazii a Ucrainei de către Rusia, precum şi posibilele consecinţe economice şi migratorii, potrivit Palatului Elysée.

Înainte de a merge la Bruxelles, preşedintele francez Emmanuel Macron avea programat să se întâlnească cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski şi cu alţi lideri, potrivit aceleiaşi surse.

Summitul de joi urmăreşte "să arate că că suntem uniţi" şi că "familia europeană se reuneşte", a afirmat preşedinţia franceză.

Situaţia din Ucraina "rămâne foarte periculoasă" pentru că "anticiparea pe care o au mulţi este că preşedintele Putin nu vrea să se oprească aici şi este foarte posibil, foarte probabil ca această criză să cunoască noi evoluţii", subliniază Palatul Elysée, potrivit Agerpres.ro.

În plus, "există riscul ca preşedintele Putin să decidă să-i testeze pe occidentali în zona lor: Balcani, Bosnia, Transnistria, Caucaz. Dorim ca fiecare din aceste ţări să fie conştientă de faptul că există alegeri de făcut, că parteneriatul cu UE necesită o anumită claritate", comentează, de asemenea, preşedinţia franceză.

În ceea ce priveşte posibilitatea unor atacuri ruseşti împotriva altor ţări, Franţa - care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene din ianuarie timp de şase luni - nu vede niciun risc identificat", dar se declară "foarte vigilentă" având în vedere "comportamentul lui Vladimir Putin şi tratamentul abuziv aplicat Ucrainei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.