Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palatul Victoria - iluminat în albastru pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului

palatul victoria

Palatul Victoria - iluminat în albastru pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului

Guvernul va marca şi în acest an Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, prin iluminarea Palatului Victoria în albastru, culoare simbol a acestei zile importante.

Potrivit unui comunicat al Executivului, la iniţiativa UNICEF, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului se sărbătoreşte în întreaga lume în fiecare an, la data de 20 noiembrie, şi marchează adoptarea Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la drepturile copilului în anul 1989, România fiind una dintre primele ţări semnatare.

"Guvernul României este angajat să protejeze drepturile copiilor, respectiv dreptul la o viaţă sigură, la educaţie, la sănătate şi să ofere şanse egale de dezvoltare fiecărui copil. Facem tot ce ne stă în putere pentru a asigura un viitor mai bun copiilor noştri şi pentru societate, în ansamblu. România a făcut paşi importanţi în direcţia respectării drepturilor copilului. Recent, am adoptat Strategia Naţională pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Copilului 2023-2027 şi Planul Naţional de Acţiune pentru Implementarea Garanţiei pentru Copii, prin care vrem să asigurăm respectarea drepturile tuturor copiilor şi să oferim sprijin celor din comunităţile vulnerabile. Continuăm să lucrăm în această direcţie împreună cu toţi partenerii, cu societatea civilă, şi cu copiii înşişi, pentru a asigura un mediu sigur tuturor copiilor. Fiecare copil este o sursă de bucurie, de inspiraţie şi de speranţă pentru viitorul nostru", afirmă prim-ministrul Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

Şeful Executivului apreciază implicarea societăţii civile şi colaborarea Guvernului cu UNICEF România în ceea ce priveşte promovarea drepturilor copiilor.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu transmite tuturor copiilor sănătate, bucurii, încredere şi mult curaj în căutarea şi împlinirea propriilor aspiraţii şi idealuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.