Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palatul Victoria, iluminat în roşu cu prilejul Zilei Mondiale de Conştientizare Duchenne

ecopolitic.ro
palatul victoria rosu

Palatul Victoria, iluminat în roşu cu prilejul Zilei Mondiale de Conştientizare Duchenne

Guvernul României se alătură campaniei globale de sprijin pentru copiii şi adulţii diagnosticaţi cu distrofie musculară Duchenne şi Becker şi de conştientizare a problemelor cu care aceştia se confruntă.

Cu prilejul Zilei Mondiale de Conştientizare Duchenne, Palatul Victoria va fi iluminat în roşu, informează Executivul, joi, prin intermediul unui comunicat.

"Îmi doresc ca acest gest de sprijin pe care îl marcăm la nivelul Guvernului să-şi găsească ecou în conştiinţa cât mai multor români şi, îndeosebi, la nivelul instituţiilor şi al autorităţilor care pot veni în sprijinul acestor pacienţi cu nevoi speciale. Diagnosticul de distrofie musculară nu trebuie să reprezinte o piedică în viaţa celor care se confruntă cu această suferinţă. Oamenii diagnosticaţi cu această boală rară, care îi marchează încă din primii ani de viaţă, au nevoie de susţinerea societăţii şi a instituţiilor statului pentru o viaţă normală şi şanse egale", a precizat premierul Marcel Ciolacu.

El a menţionat persoanele diagnosticate cu această boală rară pot fi ajutate să se bucure de incluziune.

"Cu empatie şi asumare din partea societăţii şi a reprezentanţilor autorităţilor statului îi putem ajuta să depăşească barierele de mobilitate cu care se confruntă din cauza bolii şi să se bucure de incluziune în toate privinţele, fie că este vorba despre accesul la asistenţa medicală specifică şi socială, accesul la educaţie, accesul în spaţii publice sau egalitate de şanse", a declarat prim-ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.