Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palestienii au vrut să lanseze zmeie incendiare asupra Israelului: Armata a răspuns cu tiruri de artilerie

fasia gaza

Armata israeliană a tras focuri de avertisment vineri împotriva unui grup de palestinieni din Fâşia Gaza care se pregăteau să lanseze zmeie cu materiale inflamabile, a anunţat armata, informează dpa, preluată de Agerpres.

Focuri de avertisment au fost trase în direcţia grupului şi a unui vehicul din apropiere, potrivit armatei israeliene.

Citește și: Gaza: Reuniune de urgenţă a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, miercuri (oficial)


Responsabili ai securităţii din cadrul Hamas, la conducere în Fâşia Gaza, au confirmat că au fost trase focuri asupra palestinienilor. Ei au declarat că două rachete au fost trase de drone. Nu au fost anunţaţi răniţi.

În cadrul unor proteste în masă, tineri palestinieni au lansat în mod regulat din aprilie zmeie şi baloane cu cârpe aprinse peste graniţă în Israel, unde unele au provocat incendii serioase. Potrivit armatei israeliene, unele zmeie au transportat şi explozivi.

În urma unor lovituri aeriene, grupul din Gaza care organizează lansarea acestor zmeie incendiare, "Unitatea de zmeie şi baloane", a declarat într-un comunicat: "Vom continua să lansăm 5.000 de zmeie şi baloane în teritoriile noastre ocupate".

Citește și: Armata israeliană face noi victime: Patru palestinieni au fost uciși, iar peste 380 au fost răniți de Ziua Ierusalimului - VIDEO


Departamentul de pompieri din Israel susţine că a stins peste 400 de incendii provocate de astfel de zmeie, în timp ce site-ul de ştiri israelian ynet a anunţat că ele au distrus o suprafaţă totală de aproximativ 25 km pătraţi.

Potrivit unor surse palestiniene, soldaţii israelieni au ucis 128 de persoane din 30 martie, ca răspuns la protestele în masă.

În timpul protestelor, palestinienii au cerut dreptul de a se întoarce în teritoriul israelian modern. Protestele fac de asemenea referire directă la expulzarea a sute de mii de palestinieni când a fost fondat statul Israel în urmă cu 70 de ani, în 1948.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.