Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Până să-i afecteze pe ruși, sancțiunile lovesc Germania: Măsurile luate de Canada, efect neașteptat pentru gazele din Nord Stream

nord stream

Gazprom și-a redus semnificativ livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1 din Marea Baltică din cauza unor reparații. Guvernul federal a contactat acum Canada. Turbina necesară nu poate fi livrată în acest moment, din cauza sancțiunilor, notează publicația germană Spiegel.

Guvernul federal încearcă să obțină livrarea turbinei blocate în Canada pentru continuarea funcționării gazoductului Nord Stream 1. Potrivit informațiilor Spiegel, există deja contacte între Ministerul Economiei și guvernul canadian și Comisia Europeană. Scopul este o scutire corespunzătoare de la sancțiunile canadiene. Acestea împiedică în prezent livrarea.

Compania rusă Gazprom a anunțat în cursul dimineții de marți că va reduce cu 40% livrările de gaze către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 din Marea Baltică. De acum încolo, vor putea fi garantate doar 100 de milioane de metri cubi de gaz pe zi, în loc de 167 de milioane de metri cubi, cât este de obicei. Motivul este reprezentat de întârzieri în lucrările de reparații: O unitate de compresoare de gaz de la Siemens nu s-a întors la timp de la întreținere.

Siemens Energy a confirmat la scurt timp după aceea că turbina cu gaz se afla în prezent la Montreal pentru o revizie și nu a putut fi returnată clientului din cauza sancțiunilor canadiene. Compania a informat guvernele german și canadian despre acest lucru.

Turbinele sunt necesare pentru a crește presiunea necesară a gazului natural în conducta de gaz. Există încă îndoieli în industrie cu privire la faptul că piesa lipsă poate explica eșecul a 40 la sută din livrare. Agenția Federală de Rețele a anunțat că aprovizionarea cu gaz este în continuare asigurată. De asemenea, guvernul federal nu vede niciun motiv pentru a declara nivelul de alarmă. Cu toate acestea, eșecul livrării va avea probabil un impact asupra cantităților care ajung în instalațiile de stocare a gazelor. Mai ales că gazoductul va fi închis pentru lucrări de întreținere timp de zece zile, începând cu 11 iulie, perioadă în care nu se va livra gaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.