Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Până sâmbătă la 7.00 ora României în străinătate au votat peste 21.500 de români, pentru parlamentare

digifm.ro
vot, alegeri

Procesul electoral în cadrul alegerilor parlamentare este în desfăşurare în străinătate, unde până sâmbătă la 7.00 ora României au votat peste 21.500 de români din afara ţării, potrivit Agerpres.

Citește și: SURSE BREAKING Ofițerul reținut de DNA Brașov era șeful BIROULUI ce ASCULTA întreg județul - Avea comportament de 'CÂRTIȚĂ' pentru beneficiari privați

Potrivit datelor publicate online pe platforma Autorităţii Electorale Permanente, 21.329 de alegători au votat prin corespondenţă, iar 273 şi-au exercitat dreptul la urne, numărul total de votanţi la ora 7.00 fiind 21.602.

Sunt deschise secţii din Afganistan, Armenia, Arabia Saudită, Australia, Azerbaidjan, Belarus, China, Cipru, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Filipine, India, Irak, Japonia, Kazahstan, Kuwait, Letonia, Malaezia, Republica Moldova, Noua Zeelandă, Rusia, Qatar, Oman, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Turkmenistan, Ucraina, Turcia, Thailanda.

Citește și: Fața nevăzută a CORUPȚIEI - Un robot pentru dezinfecția cu ultraviolete a mediului cumpărat deși NU ERA NRVOIE de el la preț supraevaluat

Prima zi a votării în străinătate va continua cu deschiderea secţiilor de votare din restul ţărilor, la ora locală 7.00. Având în vedere diferenţele de fus orar, votarea în străinătate se desfăşoară pe parcursul a 59 ore, ultimele urmând să fie deschise secţiile din vestul Statelor Unite ale Americii şi Canadei.

Românii din afara ţării au la dispoziţie două zile pentru a vota la alegerile parlamentare, sâmbătă şi duminică, între ora locală 07.00 şi ora locală 21.00, cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23.59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare sau se află la rând în afara sediului secţiei de votare, în aşteptarea exercitării dreptului de vot.

Citește și: LOVITURĂ de BAROS pentru reținuții din dosarul achizițiilor medicale al DNA - Cei propuși pentru arestare, TRIMIȘI după GRATII iar firma oprită de la achiziții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.