Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Până și Rusia a reușit să controleze epidemia: Se pregăteşte pentru relaxarea restricţiilor în trei etape

Cristi Șelaru
Moscova Piața Roșie

Rusia intenţionează să relaxeze în trei etape restricţiile care vizează reducerea răspândirii noului coronavirus, au declarat miercuri oficiali ruşi, relatează Reuters.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a afirmat că epidemia a fost stabilizată în ultimele două săptămâni, odată cu creşterea cazurilor în capitală explicată prin testările numeroase. Primarul a afirmat însă că populaţia ar trebui să ţină cont de măsurile de autoizolare chiar şi atunci când unele restricţii vor fi reduse începând cu 12 mai, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta anunță potopul: De ce ne spun dl Iohannis, Orban și Cîțu că stăm foarte bine economic?

Numărul total de cazuri de coronavirus în Rusia a crescut miercuri cu peste 10.000 pentru a patra zi consecutiv, ajungând la 165.929, în timp ce rata deceselor a ajuns la 1.537.

Ministrul Culturii, Olga Lyubimova, este cel mai recent caz al unui oficial de rang înalt, fiind totodată al treilea ministru al cabinetului care a fost diagnosticat cu coronavirus.

Citește și: PSD a depus moțiune simplă împotriva ministrului de Finanţe: ‘Virusul Cîţu a infectat economia naţională’

Într-o videoconferinţă cu oficiali guvernamentali şi lideri regionali, preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat sprijinul

pentru planul în trei etape de reducere a restricţiilor. El a spus că Rusia nu ar trebui să se grăbească în eliminarea măsurilor preventive deoarece aceasta ar putea să le anuleze impactul de până acum.

Citește și: Ludovic Orban a făcut anunțul! În ce condiții vor fi deschise mall-urile

La început, oamenii vor avea voie să facă plimbări, a declarat Anna Popova, şefa Rospotrebnadzor, autoritate din domeniul sănătăţii publice, fără a specifica o perioadă.

A doua etapă vizează redeschiderea unităţilor de învăţământ şi a unor companii din sectorul serviciilor, urmând ca facilităţi de agrement, inclusiv parcuri şi pieţe, să fie redeschise în a treia etapă, a menţionat ea.

Citește și: Un medic cunoscut trage semnalul de alarmă: Poate să aibă rezultate negative în dezvoltarea lor cognitivă în viitor”

În pofida succesului aparent al Rusiei în protejarea celor mai vulnerabili cetăţeni de infectarea cu noul coronavirus, guvernul a fost criticat pentru că nu a furnizat suficient sprijin familiilor şi mediului de afaceri pe fondul opririi activităţii economice.

Ratingul sprijinului pentru preşedintele Putin a ajuns la cel mai scăzut nivel în mai mult de două decenii în timpul crizei coronavirusului, chiar dacă există o creştere a susţinerii pentru planul său de prelungire a duratei mandatului preşedintelui, potrivit centrului de sondare a opiniei publice Levada-Center.

Citește și: Lovitură de aur! Mișcarea prin care Guvernul Orban a dat drumul la robinetul cu bani către bugetul de stat, în plină pandemie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.