Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pancu - Naţionala U21 nu a mai câştigat de un an şi 7 luni, trebuie să oprim această serie negativă

Daniel Pancu

Selecţionerul echipei naţionale de tineret, Daniel Pancu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că selecţionata Under-21 nu a mai câştigat un meci oficial de un an şi 7 luni şi trebuie să oprească această serie negativă cu o victorie în partida cu Armenia de vineri, din preliminariile EURO 2025, potrivit Agerpres.

"Am plecat cu stângul (n.r. - înfrângerea cu Albania din debutul campaniei de calificare) şi suntem în faţa unui joc important acum. E important să ne menţinem concentrarea pe toată durata partidei. Trebuie să fim atenţi pentru că au câţiva jucători în linia de atac care pot pune probleme.

Vrem sau nu vrem, trebuie să recunoaştem că România U21 a obţinut ultima victorie într-un meci oficial în urmă cu 1 an şi 7 luni. Deci obiectivul e să oprim această serie negativă care ne apasă pe toţi. Şi e greu de ieşit din ea, indiferent de adversarul întâlnit. Sigur, sunt trei turnee finale la care a participat naţionala, dar e o perioadă lungă de când nu reuşim să câştigăm. România U21 scrie pe noi şi chiar dacă nu vrem, intrăm în tradiţia asta", a afirmat tehnicianul.

"Pe jucători îi simt montaţi, responsabili şi cu dorinţă mare de victorie în meciul de mâine. Ne dorim cu siguranţă 6 puncte în aceste partide. Suntem la început de campanie, e adevărat, dar orice punct pierdut pe teren propriu contează mult în economia grupei la final. Presiune a fost întotdeauna. Încercăm să jucăm un fotbal cât mai ofensiv, cu multe ocazii şi goluri", a adăugat el.

Daniel Pancu susţine că naţionala de tineret are mulţi jucători care pot face faţă la prima reprezentativă. "Doi dintre jucătorii acestei naţionale sunt deja la prima reprezentativă, iar Edi (n.r. - selecţionerul Edward Iordănescu) m-a mai întrebat şi de alţii. Sunt jucători, unul e aici lângă mine (n.r. - Marius Corbu), care în caz de nevoie pot face faţă la prima echipă", a explicat antrenorul.

Fost jucător, antrenor şi preşedinte al clubului FC Rapid, Pancu susţine că disputarea partidei cu Armenia pe Stadionul Giuleşti îi va aduce un plus de emoţie.

"Poate va fi un pic de emoţie în plus că meciul va fi pe Giuleşti, însă nu joc eu. Sper ca publicul să ne susţină şi să vină în număr cât mai mare, chiar dacă se ştie că naţionala de tineret nu a avut parte de o mare susţinere în Bucureşti cu excepţia meciurilor la turneele finale. Dar m-aş bucura ca acest lucru să se întâmple mâine pe Giuleşti", a precizat Daniel Pancu.

Echipa naţională de tineret a României întâlneşte, vineri, de la ora 20:30, pe Stadionul Giuleşti din Capitală, selecţionata similară a Armeniei, într-un meci contând pentru Grupa E a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-21 din 2025. La data de 17 octombrie, de la ora 18:00, reprezentativa de tineret a României va juca împotriva Finlandei pe Stadionul Municipal din Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.