Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia a afectat grav turismul global. Sunt pierderi de peste 3.000 de miliarde de dolari

economie deficit declin

Veniturile din turism vor scădea în întreaga lume cu până la 3.300 de miliarde de dolari din cauza COVID-19, Statele Unite urmând să piardă cel mai mult, potrivit raportului „COVID-19 și turismul” publicat de United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), relatează Reuters.

Raportul prezintă trei scenarii pentru industrie, cu măsuri de blocare care durează 4 luni, 8 luni și 12 luni. În aceste scenarii, veniturile ar scădea cu 1.170 miliarde dolari, 2.220 miliarde dolari și, respectiv, 3.300 miliarde de dolari, sau între 1,5-4,2 la sută din produsul intern brut (PIB) mondial, potrivit Mediafax.ro.

Raportul nu a spus care scenariu este cel mai probabil, dar un oficial UNCTAD a spus că scenariul de mijloc „poate fi unul realist”.

„Turismul internațional a fost aproape total suspendat, iar turismul intern a fost redus de restricțiile impuse în multe țări”, se arată în raport.

„Deși unele destinații au început să se deschidă lent, mulți se tem de călătoriile internaționale sau nu își pot permite, din cauza crizei economice.”

Statele Unite suportă cele mai mari pierderi în toate cele trei scenarii, cu o scădere de 187 miliarde dolari în scenariul optimist, urmate de China cu 105 miliarde de dolari. Thailanda și Franța pierd, de asemenea, 47 de miliarde de dolari fiecare.

Citește și: Guvernul a schimbat legea pensiilor: scade cu 13 ani vârsta standard de pensionare pentru anumite categorii de angajați și se recalculează pensiile

Pierderea Statelor Unite în scenariul pesimist este de 538 miliarde dolari, sau trei la sută din PIB.

Raportul UNCTAD acoperă 65 de țări și regiuni individuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.