Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia a afectat toate aspectele vieții, chiar și relațiile romantice și de cuplu

femeie

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19, oamenii au fost afectați de un stres semnificativ și mulți au decis să facă un pas înapoi, să regândească unele lucruri legate de relația de cuplu. Cei care aveau deja o relație fragilă, au constatat că problemele lor s-au accentuat din cauza pandemiei, a crizei economice și de sănătate și chiar au decis să se despartă.

În prezent, există de asemenea dificultăți în accesarea resurselor spre a ieși din relațiile abuzive, sau de a divorța, pentru cei care au dificultăți financiare. În ultima perioadă de timp violența domestică a crescut, iar rata divorțurilor se preconizează că va continua să crească și în acest an.

Pandemia a dat startul întâlnirilor online

Atât persoanele singure cât și cele care sunt în relații nefericite, au devenit interesate să caute opțiuni în jur, în mediul online, pentru a scăpa de stres, supărare și de plictiseala din timpul pandemiei de coronavirus. Statisticile arată că cel puțin 9% dintre bărbații aflați deja într-o relație au accesat aplicații ori site-uri de întâlniri, în timpul pandemiei. Și femeile sunt interesate de asta, numărul de utilizatori a crescut încă din anul 2020 pe site-urile de matrimoniale.

Întâlnirile de acest fel nu oferă garanția că vor aduce satisfacție și bucurie, uneori pot fi dezamăgitoare. Având în vedere pandemia, oamenii se tem de îmbolnăvire și pleacă din start cu acest stres la întâlnire. Fără îndoială, ei cred că este vorba de un risc pe care și-l asumă, pentru că nu știu sigur ce fel de om este cel pe care îl vor întâlni. Cu alte cuvinte, ei trebuie să țină cont de acest risc și să fie siguri că merită. Stresul în ziua de azi apare din mai multe părți, dar principalul factor este cu siguranță pandemia.

Oamenii acordă mai multă atenție întâlnirilor online decât înainte de anul 2020, chiar dacă nu se pot cunoaște cu ușurință într-o lume distanțată social. Acest lucru arată clar faptul că ei nu mai suportă singurătatea, sau că se confruntă cu vreo discrepanță în relație.

Psihologii spun că mulți oameni recurg și la cadouri speciale cumpărate dintr-un magazin erotic online, pentru a face surprize persoanei iubite și a-i stimula dorința de intimitate. Dacă această dorință s-a pierdut definitiv și dragostea s-a stins, fiind înlocuită cu frustrări și alte sentimente, probabil că o astfel de relație nu va mai fi suficientă, în ziua de azi, pentru a simți fericirea.

Pandemia afectează relația de cuplu

content-image

Din cauza pandemiei, multe cupluri se confruntă cu anxietate crescută și depresie. Numeroasele provocări create de pandemie le-a pus unora la grea încercare viața amoroasă. Oamenii au devenit mai stresați, mai agitați și afectați de problemele întâmpinate: unii și-au pierdut locurile de muncă, au suferit din cauza decesului unor rude și prieteni, au probleme financiare și de sănătate.

În unele cazuri, pandemia a dus la conștientizarea faptului că oamenii au nevoie să se susțină în cuplu și deci a consolidat relația lor, în familie și cu rudele. Ei și-au schimbat însă și stilul de viață, au stabilit noi rutine și obiceiuri, pe care nu le aveau înainte. Cei fără copii, au decis că nu este momentul că se mai gândească acum la asta. Ei vor doar să se bucure de experiența personală în cuplu, în lumea lor mică alcătuită doar din două persoane.

Un sondaj realizat pe un număr de 2.000 de femei, arată clar faptul că acestea și-au schimbat planurile cu privire la momentul în care să aibă copii, tot din cauza pandemiei. Aproximativ 34% dintre femei au declarat că pandemia le afectează starea, de a rămâne însărcinate și de a avea mai mulți copii.

Datorită pandemiei, cuplurile se confruntă cu stări psihice neplăcute (temeri, anxietate, depresie, nervozitate) care au consecințe asupra lor și le pot tensiona relația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.