Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia a dus la scăderea numărului de copii născuți în Japonia: Nivel record în 2020

stiri.md
bebelusi

Numărul copiilor născuţi în Japonia a scăzut la un nivel record în 2020 pe fondul pandemiei de COVID-19, în timp ce rata de fertilitate a ţării continuă să aibă o tendinţă descendentă, a anunţat vineri guvernul nipon într-un raport, relatează Xinhua.

Numărul naşterilor în 2020 a scăzut cu 24.407 faţă de anul precedent, ajungând la 840.832, pentru prima dată sub pragul de 900.000, scrie Agerpres.ro.

Cifra marchează cel mai scăzut nivel de când Ministerul Sănătăţii din Japonia a început să ţină evidenţa, în 1899.

Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, secretarul şef al cabinetului nipon Katsunobu Kato, a atras atenţia asupra acestei crize demografice în creştere care afectează fundamentele ţării.

"Numărul în scădere al copiilor este o problemă care poate zdruncina baza societăţii şi a economiei noastre. Ar trebui abordată ca o chestiune de cea mai înaltă prioritate", a declarat Kato într-o conferinţă de presă cu privire la această chestiune.

El a spus că obstacolele care împiedică naşterea şi creşterea copiilor trebuie eliminate.

În plus faţă de criza socială, efectul negativ al pandemiei COVID-19 va apărea pe deplin în statistici. Astfel, numărul naşterilor ar putea scădea la aproximativ 700.000 pe întreg anul 2021, au estimat analiştii, cu un deceniu înaintea previziunilor guvernului.

Totodată, numărul căsătoriilor a scăzut cu 73.517 în 2020, ajungând la 525.490, cel mai scăzut nivel după cel de-al Doilea Război Mondial, în timp ce numărul divorţurilor a scăzut şi el cu 15.245 faţă de anul precedent, la 193.251, a mai spus ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.