Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia i-a afectat drastic pe bolnavii de cancer din Germania: Aproape 50.000 de operații au fost amânate

www.asianscientist.com
Celula canceroasa

În jur de 50.000 de operaţii pentru tratarea cancerului nu au putut fi efectuate în Germania în timpul pandemiei de coronavirus până la jumătatea lui iunie, a declarat luni şeful Organizaţiei germane de ajutorare pentru bolnavii de cancer, relatează DPA potrivit Agerpres.

Acest număr reprezintă în jur de un sfert din operaţiile care ar fi fost în mod normal în această perioadă, a declarat Gerd Nettekoven pentru ediţia de luni a ziarului Augsburger Allgemeine.

Citește și: EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

"Măsurile de sprijin pentru pacienţii cu cancer, de la îngrijirea psihosocială până la cea paliativă au fost reduse în spitale, uneori radical", a spus Nettekoven.

În plus, spitalele şi cabinetele medicale au amânat măsurile terapeutice şi de diagnostic. "Asta ar putea duce într-un anumit punct la o situaţie care să le ameninţe viaţa pacienţilor de cancer", a adăugat Nettekoven.

El a respins sugestiile că acest declin se explică prin faptul că pacienţii ar fi stat acasă de teama că s-ar putea infecta cu noul coronavirus. "Dacă 50.000 de operaţii au fost anulate, asta nu are nimic de a face cu pacienţii care nu merg la spital", a spus el.

Deşi situaţia s-a ameliorat într-o oarecare măsură, condiţiile sunt încă la limită. "Asta afectează şi diagnosticarea timpurie a cancerului. Ne temem că în perioada următoare vom fi confruntaţi cu pacienţi care au fost diagnosticaţi foarte târziu", a mai spus Nettekoven.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.