Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemie este cuvântul anului ales de dicţionarul Merriam-Webster

dictionar

Pandemie este cuvântul anului ales de Merriam-Webster, dicţionar american de referinţă, informează Reuters, potrivit news.ro.

Acesta a fost cel mai căutat termen în dicţionar, au anunţat reprezentanţii Merriam-Webster la finalul unui an în care peste 1,4 milioane de oameni infectaţi cu noul coronavirus au decedat în întreaga lume.

„Uneori, un singur cuvânt defineşte o epocă şi este potrivit în acest an excepţional şi excepţional de dificil ca un singur cuvânt să fie în prim-plan”, au spus ei.

Termenul „pandemie” este definit ca epidemie provocată de o boală înregistrată într-un areal geografic larg (mai multe ţări sau continente) şi care afectează o importantă proporţie din populaţie.

Citește și: BREAKING Au fost VÂNDUTE, BĂTUTE, ÎNECATE controlat în CADĂ și INJECTATE cu heroină - Poveștile crunte a victimelor grupării lui Alex Bodi/Adrian Tâmplaru

Cuvântul are rădăcini greceşti - „pan” (tot sau fiecare) şi „demos” (populaţie sau oameni).

Căutările în dicţionar pentru acesta au crescut vertiginos, din 11 martie 2020, când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a marcat oficial Covid-19 ca pandemie.

Creşterea a fost de 115.806% în acea zi faţă de 11 martie 2019, a transmis compania înfiinţată în 1831.

În 2019, Merriam-Webster a desemnat cuvântul anului „they” - pronume folosit pentru a descrie o persoană ce nu se identifică nici bărbat, nici femeie. În 2018, câştigător a fost „justice” (dreptate, justiţie), în 2017, „feminism” şi în 2016, „surreal” (ireal, suprarealist).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.