Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PANICĂ la Vatican: Patru dintre membrii gărzii care îl păzesc pe papa Francisc sunt INFECTAȚI

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam plecare papa francisc

Patru membri ai Gărzii Elveţiene, corpul militar care asigură securitatea Papei Francisc, au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, potrivit DPA.

Cazurile au fost diagnosticate în weekend, a precizat Bruni, scrie agerpres.ro.

Citește și: Racla cu viruși - OPINIE

Cei patru prezintă simptome de COVID-19 şi s-au autoizolat, iar persoanele care ar fi putut intra în contact cu aceştia sunt testate, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Între timp, tuturor gărzilor elveţiene, indiferent dacă sunt sau nu de serviciu, li s-a cerut să poarte măşti sanitare în permanenţă şi să respecte reglementările de sănătate, a adăugat Bruni.

Citește și: Codrin Ștefănescu, vești despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea: Starea lui de sănătate se deteriorează pe zi ce trece

În Vatican alte trei cazuri active de coronavirus au fost detectate în "ultimele săptămâni" la rezidenţi sau cetăţeni ai Vaticanului care au prezentat simptome uşoare şi se află în prezent în izolare, a completat purtătorul de cuvânt.

O epidemie de coronavirus în rândul gărzilor elveţiene ar putea fi o sursă serioasă de îngrijorare pentru papă, deoarece intră în atribuţiile acestui corp militar să stea aproape de pontif.

Citește și: După cazul Baranga, jurnalista Ioana Ene Dogioiu îl dă în vileag pe șeful Grupului de Comunicare Strategică: ‘Este o persoană fără diplomă de licență’

Francisc are 83 de ani şi chiar dacă i-a fost îndepărtată o parte a unui plămân din cauza unei boli în tinereţe, este considerat relativ sănătos pentru vârsta sa. La sfâşitul lunii februarie, pontiful a prezentat simptome asemănătoare gripei, însă nu s-a infectat cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.