Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PANICĂ mondială: Consiliul de Securitate al ONU se întrunește, DE URGENȚĂ, la cererea SUA

onu securitate

Consiliul de Securitate al ONU a organizat joi consultări de urgenţă în spatele uşilor închise, la cererea SUA, după noi teste balistice efectuate de Coreea de Nord, au anunţat surse diplomatice, citate de AFP.

Coreea de Nord a încercat să lanseze joi două rachete cu rază medie, însă aceste tentative au eşuat, potrivit autorităţilor sud-coreene.

Citește și: INCREDIBIL Motivul SF pentru care judecătorii i-au refuzat candidatura lui Cristian Popescu Piedone

În 15 aprilie, ziua de naştere a fondatorului regimului nord-coreean, Kim Il-Sung, Phenianul a mai încercat să efectueze un test cu rachetă Musudan, cu o rază de acţiune între 2.500 de km şi 4.000 de km, care ar fi capabilă să lovească bazele militare americane din insula Guam, în Oceanul Pacific.

Ulterior, Coreea de Nord a anunţat, în 23 aprilie, lansarea unei rachete de pe un submarin. Consiliul de Securitate a reacţionat atunci printr-o declaraţie unanimă, 'condamnând în mod ferm' acest tir eşuat, considerat o încălcare a rezoluţiilor ONU care îi interzic Coreii de Nord orice activitate balistică sau nucleară.

Citește și: Alina Mungiu Pippidi, ofensivă în faţa servicilor: 'Să îşi facă treaba lor constituţională'

Se fac speculaţii şi pe marginea faptului că Phenianul ar putea încerca să efectueze în viitorul apropiat un al cincilea test nuclear, în apropierea primului Congres al Partidului Comunist nord-coreean de după 1980, scrie agerpres.ro.

ONU a înăsprit în mod drastic, în martie, sancţiunile internaţionale impuse Phenianului, în urma ultimului său test nuclear, efectuat în ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.