Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a cerut o întâlnire la Moscova cu Vladimir Putin: 'Mă tem că nu dorește să aibă această întâlnire. Cum să nu poți opri atâta brutalitate?'

AFP
Papa Francisc

Papa Francisc a declarat, într-un interviu publicat marți, că a cerut o întâlnire la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin pentru a încerca să oprească războiul din Ucraina, dar nu a primit niciun răspuns.

De asemenea, Papa a spus, pentru „Corriere Della Sera”, că patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a sprijinit războiul cu toată tăria, „nu poate deveni slujitorul la altar al lui Putin", notează Reuters, conform Mediafax.

Papa Francisc, care a făcut o vizită fără precedent la ambasada rusă când a început invazia, a declarat că, la aproximativ trei săptămâni de la începerea conflictului, i-a cerut unui diplomat să îi trimită un mesaj lui Putin.

El a spus că mesajul a fost că este dispus să meargă la Moscova: „cu siguranță, era necesar ca liderul de la Kremlin să permită o deschidere. Nu am primit încă un răspuns și insistăm în continuare".

El a adăugat: „Mă tem că Putin nu poate și nu dorește să aibă această întâlnire în acest moment. Dar cum să nu poți opri atâta brutalitate?".

Înainte de interviu, Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, nu menționase în mod specific Rusia sau pe Putin de la începutul conflictului, la 24 februarie, însă a lăsat puține semne de întrebare cu privire la partea pe care a criticat-o, folosind termeni precum „agresiune” și „invazie nejustificată”, deplângând atrocitățile împotriva civililor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.