Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a decis să acorde organismului de supraveghere financiară al Vaticanului un nou statut şi un nou nume

yahoo.com
Vatican

Papa Francisc a decis să acorde organismului de supraveghere financiară al Vaticanului un nou statut şi un nou nume, a anunţat Vaticanul sâmbătă, conform DPA, potrivit AGERPRES.

Autoritatea pentru informaţii financiare (AIF) a fost redenumită Autoritatea de supraveghere şi informare financiară (ASIF), pentru a reflecta mai bine rolurile sale, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Vaticanului.

Noul său statut introduce mai multe modificări, între care crearea unei noi unităţi care se ocupă de reglementare şi afaceri juridice, pe lângă cele a căror activitate este axată pe supraveghere şi inteligenţă financiară.

Gelozie extremă la Iași - O tânără a fost răpită, tunsă și bătută de soția amantului

De asemenea, noul statut îi dă preşedintelui ASIF posibilitatea de a supraveghea mai bine strategia şi supervizarea şi acordă puteri operaţionale mai mari directorului şi directorului adjunct, a declarat preşedintele ASIF Carmelo Barbagallo pentru Vatican News.

Noul statut face parte din ''reforma generală pe care o realizează Papa Francisc ... în ceea ce priveşte transparenţa şi consolidarea controalelor în sfera economico-financiară'', a spus Barbagallo.

Reorganizarea AIF este anunţată la câteva săptămâni după ce Vaticanul a fost inspectat de experţi în transparenţă financiară din comitetul Moneyval al Consiliului Europei, care urmează să publice un raport anul viitor.

Vaticanul încearcă să-şi îmbunătăţească performanţele în materie de transparenţă financiară după decenii în care banca sa, Institutul pentru lucrări de religie (Istituto per le Opere di Religione - IOR), a fost cunoscută drept un paradis de spălare a banilor.

Totuşi, scandalurile financiare din anturajul papal rămân frecvente.

Klaus Iohannis continuă campania: întâlnire cu Nicușor Dan și vizită la pompieri

Un exemplu recent îl priveşte pe cardinalul italian Angelo Becciu, care a renunţat la sfârşitul lunii septembrie la calitatea de şef al Congregaţiei pentru cauzele sfinţilor şi la drepturile de cardinal.

Becciu a spus că Francisc l-a concediat în mod efectiv după ce i-a spus că este suspectat de delapidare pentru că a folosit fonduri caritabile de la Vatican pentru a ajuta o cooperativă condusă de fratele său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.