Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a impus limitarea timpului petrecut de liderii asociaţiilor catolice internaţionale la conducere pentru a preveni cazurile de abuz în serviciu

rador.ro
papa francisc

Papa Francisc a impus limitarea timpului petrecut de liderii asociaţiilor catolice internaţionale la conducerea acestor organizaţii, încercând astfel să prevină cazurile de abuz în serviciu, informează DPA.

Decretul, publicat vineri, prevede schimbarea personalului de conducere la fiecare cinci ani şi se aplică tuturor federaţiilor şi instituţiilor care sunt subordonate Curiei Romane, aparatul administrativ al Sfântului Scaun, scrie Agerpres.ro.

O persoană poate să rămână la conducerea unei grupări catolice doar pentru 10 ani, dacă anumite condiţii sunt întrunite.

Papa Francisc speră că aceste modificări vor asigura o predare de mandat "sănătoasă" în cadrul acestor instituţii şi că ele vor preveni situaţiile în care directori cu rang înalt ar putea să abuzeze de puterea conferită de funcţiile lor.

Asociaţiile eparhiale şi provinciale ar putea să adopte la rândul lor aceste reglementări, însă nu sunt obligate să o facă, potrivit Vatican News, care l-a citat pe părintele Ulrich Rhode, avocat specializat în drept canonic.

Decretul va intra în vigoare peste trei luni şi a fost semnat de papa Francisc în contextul în care Biserica Catolică se confruntă cu noi dezvăluiri despre cazuri de abuz în serviciu raportate în multe ţări şi cu critici care îi sunt aduse pentru faptul că nu a reuşit să elimine astfel de practici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.