Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc avertizează asupra noului naţionalism, de Ziua Internaţională a comemorării Holocaustului: 'A ne aminti înseamnă, de asemenea, să fim atenţi'

Vatican Media
Papa Francisc masca

Papa Francisc a marcat miercuri 76 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz, îndemnând oamenii să fie atenţi la ideologia extremistă, pentru că "aceste lucruri se pot întâmpla din nou", relatează Reuters.

În cadrul audienţei sale generale, organizate în interiorul bibliotecii papale din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, papa Francisc a declarat că este necesar ca lumea să nu uite. "A ne aminti este o expresie a umanităţii. A ne aminti este un semn de civilizaţie. A ne aminti este o condiţie pentru un viitor mai bun de pace şi fraternitate", a declarat suveranul pontif care a vizitat lagărul de la Auschwitz în 2016, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Virusolog german: 'Sunt neliniştit de ce ar putea urma în primăvară şi vară'

Naziştii şi aliaţii lor au ucis aproximativ 6 milioane de evrei, precum şi alţii, în Europa ocupată de Germania nazistă.

Peste un milion de persoane, majoritatea evrei, au fost ucise în lagărul de la Auschwitz, în sudul Poloniei, care a fost eliberat de trupele sovietice la 27 ianuarie 1945. Marea majoritate au fost ucise prin gazare.

Papa Francisc a spus că societatea nu ar trebui niciodată să lase garda jos în faţa pericolelor naţionalismului.

"A ne aminti înseamnă, de asemenea, să fim atenţi, deoarece aceste lucruri se pot întâmpla din nou, începând cu propuneri ideologice care pretind că doresc salvarea unui popor dar care sfârşesc prin a distruge un popor şi umanitatea", a afirmat el.

"Fiţi atenţi la modul în care această cale a morţii, exterminării şi brutalităţii a început", a spus el, referindu-se la ascensiunea naziştilor la putere în anii '30 pe un val de naţionalism extrem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.