Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, către participanții la Festivalul Tinerilor: 'Încredințați-vă Domnului și porniți la drum cu El'

rador.ro
papa francisc

Papa Francisc a transmis un mesaj participanților la Festivalul Tinerilor („Mladifest”), cu desfășurare la Medjugorje, între 1 și 6 august. Întâlnirea anuală oferă tinerilor ocazia de a trăi “o săptămână intensă de rugăciune și de întâlnire cu Isus Cristos, îndeosebi prin Cuvântul viu, prin Euharistie, prin adorație euharistică și prin spovadă”.

În mesaj, pontiful s-a oprit asupra temei întâlnirii, inspirată din întrebarea pe care “tânărul bogat” – despre care relatează Evangheliile sinoptice – i-o adresează lui Isus, referitoare la ce trebuie să facă pentru a avea viața veșnică, potrivit vaticannews.va.

„Prieteni” – scrie pontiful – „Isus îi spune și fiecăruia dintre voi ‚Vino! Urmează-mă!’ Aveți curajul de a vă trăi tinerețea încredințându-vă Domnului și pornind la drum cu El. Lăsați-vă cuceriți de privirea sa de iubire care ne eliberează de seducerea idolilor, a falselor avuții care promit viața dar care procură moartea. Nu vă fie teamă să primiți Cuvântul lui Cristos și să-i acceptați chemarea. Nu vă descurajați precum tânărul cel bogat din Evanghelie; în schimb, țineți privirea fixă spre Preacurata Fecioară Maria, marele model al imitării lui Cristos, și încredințați-vă Ei care, prin al său „iată-mă”, a răspuns fără rezerve chemării Domnului. Viața sa este o dăruire totală de sine, din momentul Bunei Vestiri până la Calvar, unde devine Maica noastră.

Să privim la Preacurata Fecioară Maria pentru a găsi forța și a primi harul care să ne permită să rostim și noi „iată-mă” în fața Domnului.

Să privim la Fecioara Maria pentru a învăța să-l ducem pe Cristos în lume, cum a făcut ea care, plină de grijă și bucurie, a mers în grabă să o ajute pe sfânta Elisabeta. Să privim la Preacurata Fecioară Maria pentru a transforma viața noastră într-un dar pentru alții.

Prin modul său de a se interesa de mirii din Cana Galileii, Ea ne învață atenția față de alții. Prin viața sa, ne arată că bucuria noastră se află în acceptarea și trăirea voinței lui Dumnezeu; chiar dacă nu este ușor, acest lucru ne face fericiți.

Da, „bucuria Evangheliei umple inima și viața celor care se întâlnesc cu Isus. Cei care se lasă mântuiți de el sunt eliberați de păcat, de tristețe, de golul interior, de izolare. Cu Isus Cristos se naște mereu și se renaște bucuria” (Exortația apostolică Evangelii gaudium,1).

Pontiful i-a încredințat pe participanții la Festivalul Tinerilor („Mladifest”), de la Medjugorje, mijlocirii Preacuratei Fecioare Maria, Maica noastră cerească, invocând lumina și forța Duhului Sfânt. „Privirea lui Dumnezeu care vă iubește pe fiecare în parte să vă însoțească în fiecare zi astfel încât, în relațiile cu ceilalți, să fiți mărturisitori ai vieții înnoite pe care ați primit-o în dar” – se spune în încheierea mesajului papei Francisc adresat tinerilor participanți la „Mladifest”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.