Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc i-a avertizat pe italieni: Nu strigați 'victorie' prea repede

papa francisc

Papa Francisc i-a avertizat, duminică, pe italieni să rămână vigilenţi în ceea ce priveşte coronavirusul, chiar dacă rata infecţiilor a scăzut, şi le-a cerut să respecte regulile impuse de Guvern referitor la distanţarea fizică şi purtarea măştilor.

Suveranul Pontif s-a adresat câtorva sute de credincioşi în Piaţa Sfântul Petru. El a fost aplaudat când a spus că prezenţa lor, deşi în număr redus, este un semn că Italia a învins faza acută a pandemiei. „Aveţi grijă. Nu strigaţi prea repede «victorie»”, a spus Papa.

„Încă trebuie să urmăm regulile”, a mai spus Papa Francisc. „Mulţumită lui Dumnezeu, trecem de cea mai grea parte, dar supuneţi-vă mereu regulilor pe care autorităţile le-au prevăzut”.

Papa a mai afirmat că nimeni nu trebuie să uite că noul coronavirus încă face numeroase victime în alte ţări.

El a spus că a aflat vineri că, într-o ţară, a murit o persoană la fiecare minut. „Groaznic”, a completat, fără a spune numele ţării.

Citește și: Lovitură de teatru în PSD: Frans Timmermans se va implica în campaniile electorale ale partidului .

Duminică, Vaticanul a anunţat că nu mai există niciun caz de Covid-19 între angajaţii Sfântului Scaun, organul de conducere al Bisericii Catolice, şi nici în Vatican, potrivit BBC. Aici au fost depistate 12 cazuri, ultimul, în luna mai.

Italia este una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemie, cu aproximativ 235.000 de cazuri şi 33.846 de decese.

Numărul contaminărilor depistate zilnic a scăzut de la aproximativ 1.000, în martie-aprilie, la 72, câte au fost anunţate sâmbătă seară.

Pe 3 iunie, Italia a intrat în a treia fază de relaxare a măsurolor, astfel că oamenii pot circula între regiuni şi graniţele au fost deschise cetăţenilor Uniunii Europene.

Pentru că tinerii, în special, nu respectă distanţarea fizică şi nici regula de purtare a măştii, autorităţile au avertizat că există pericolul unui al doilea val de infecţii.

De la depistarea noului coronavirus, pe 8 decembrie 2019, în Wuhan (China), la nivel mondial au fost înregistrate peste 6,92 milioane de contaminări şi mai mult de 400.200 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.